Search
menu
Search

Door katten aangevreten lichaam van 79-jarige vrouw gevonden in Madrid

Door katten aangevreten lichaam van 79-jarige vrouw gevonden in Madrid
Beeld: Pixabay

Door katten aangevreten lichaam van 79-jarige vrouw gevonden in Madrid

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De brandweer en politie hebben in een appartement in de wijk Fuencarral in de stad Madrid het levenloze lichaam gevonden van een 79-jarige vrouw. Buren en inwoners van de wijk hadden de vrouw al enkele maanden niet meer gezien waarna de politie op onderzoek ging. In het appartement werd uiteindelijk het lichaam gevonden dat door diverse katten was aangevreten.

Volgens de Spaanse kranten gaat het om een 79-jarige Colombiaanse vrouw die al enkele jaren in deze flat woonde. Ze werd al enkele maanden niet gezien en veel buren dachten dat ze wellicht vertrokken was. Toch ging de politie uiteindelijk kijken en moest de brandweer eraan te pas komen om de voordeur te forceren.

In de flat van de vrouw die het diogenes syndroom had werden tientallen gevulde vuilniszakken gevonden maar ook het levenloze lichaam van de 79-jarige vrouw. Zij was aangevreten door diverse katten die samen met haar in de woning leefden. Vijf van de zeven katten hebben het overleefd terwijl er ook twee dode katten werden gevonden in de afgesloten woning.

De vrouw stond bekend als kattenliefhebster en ze was drie tot vier keer per week te zien in een nabijgelegen park waar ze straatkatten verzorgde. Maar de afgelopen maanden werd ze niet meer gezien. 

De politie denkt dat de vrouw minstens drie maanden dood in haar flat heeft gelegen en wellicht is overleden aan de gevolgen van Covid-19. Een autopsie moet dat later uitwijzen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?