Door katten aangevreten lichaam van 79-jarige vrouw gevonden in Madrid

Door katten aangevreten lichaam van 79-jarige vrouw gevonden in Madrid
Beeld: Pixabay

Door katten aangevreten lichaam van 79-jarige vrouw gevonden in Madrid

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De brandweer en politie hebben in een appartement in de wijk Fuencarral in de stad Madrid het levenloze lichaam gevonden van een 79-jarige vrouw. Buren en inwoners van de wijk hadden de vrouw al enkele maanden niet meer gezien waarna de politie op onderzoek ging. In het appartement werd uiteindelijk het lichaam gevonden dat door diverse katten was aangevreten.

Volgens de Spaanse kranten gaat het om een 79-jarige Colombiaanse vrouw die al enkele jaren in deze flat woonde. Ze werd al enkele maanden niet gezien en veel buren dachten dat ze wellicht vertrokken was. Toch ging de politie uiteindelijk kijken en moest de brandweer eraan te pas komen om de voordeur te forceren.

In de flat van de vrouw die het diogenes syndroom had werden tientallen gevulde vuilniszakken gevonden maar ook het levenloze lichaam van de 79-jarige vrouw. Zij was aangevreten door diverse katten die samen met haar in de woning leefden. Vijf van de zeven katten hebben het overleefd terwijl er ook twee dode katten werden gevonden in de afgesloten woning.

De vrouw stond bekend als kattenliefhebster en ze was drie tot vier keer per week te zien in een nabijgelegen park waar ze straatkatten verzorgde. Maar de afgelopen maanden werd ze niet meer gezien. 

De politie denkt dat de vrouw minstens drie maanden dood in haar flat heeft gelegen en wellicht is overleden aan de gevolgen van Covid-19. Een autopsie moet dat later uitwijzen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.