menu: rubrieken, zoeken & meer

Gevaccineerde inwoners van Spanje kunnen zonder corona-test naar de Canarische Eilanden

Gevaccineerde inwoners van Spanje kunnen zonder corona-test naar de Canarische Eilanden
Beeld: Europa Press

Gevaccineerde inwoners van Spanje kunnen zonder corona-test naar de Canarische Eilanden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – De regionale overheid van de Canarische Eilanden heeft bekend gemaakt dat gevaccineerde reizigers van het Spaanse vasteland en vanaf de Balearen eilanden geen negatieve corona-testuitslag meer hoeven te laten zien om de Spaanse archipel binnen te mogen komen. Datzelfde geldt voor nationale reizigers uit Spanje die reeds Covid hebben gehad maar nog niet voor reizigers uit Spanje die nog niet compleet gevaccineerd zijn of geen vaccinatie willen hebben.

Vanaf dit weekend hoeven gevaccineerde inwoners van Spanje die dus vanaf het vasteland of vanaf de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera (Balearen) naar de Canarische Eilanden Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Graciosa, La Palma, El Hierro en La Gomera reizen reizen geen negatief testresultaat van een PCR-test of antigeentest te laten zien.

Dat geldt dus nog NIET voor reizigers van andere landen buiten Spanje. Dit is alleen een maatregel die geldt voor Spaanse reizigers die naar de Spaanse eilandengroep in de Atlantische Oceaan reizen. 

Reizigers uit andere landen moeten nog steeds voldoen aan de eisen die gelden in heel Spanje, dat wil zeggen een negatieve PCR-testuitslag van maximaal 72 uur oud en een ingevulde gezondheidsverklaring om de Canarische Eilanden binnen te mogen komen.

Reizigers die nog niet zijn gevaccineerd met twee prikken (behalve het Janssen-vaccin) moeten vooralsnog tot 31 juli een negatieve corona-testuitslag laten zien. Deze maatregel werd begin mei aangenomen en geldt in principe nog tot 31 juli, zoals HIER te lezen is.

Reist iemand dan toch zonder corona-test dan moet hij of zij 14 dagen in een thuisquarantaine en binnen 72 uur na aankomst op eigen kosten een PCR-test, TMA-test of antigeentest (alleen dus voor Spaanse reizigers) laten uitvoeren.