Search
menu
Search

Kinderen in Murcia gaan elke dag de schooldag beginnen met het Spaanse volkslied

Kinderen in Murcia gaan elke dag de schooldag beginnen met het Spaanse volkslied
Beeld: Freepik

Kinderen in Murcia gaan elke dag de schooldag beginnen met het Spaanse volkslied

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – Het is de VOX-partij gelukt om de gemeenteraadsleden van de PP en Ciudadanos partijen zover te krijgen dat een motie om elke dag voordat de lessen beginnen in de stad Murcia het Spaanse volkslied te laten horen is aangenomen. Verder moeten alle klaslokalen in de toekomst ook een foto van de Spaanse koning Felipe VI hebben en moet er altijd een Spaanse vlag voor het schoolgebouw hangen.

Terwijl de PSOE en Podemos-Equo partijen tegen stemden, kreeg de motie van de extreemrechtse VOX-partij de steun van de conservatieve PP-partijleden en die van centrumrechtse Ciudadanos partijleden. Dat zal ervoor zorgen dat er drie veranderingen gaan plaatsvinden bij de scholen in de stad Murcia (dus niet de hele autonome regio Murcia).

Zo zal elke dag voordat de lessen beginnen het Spaanse volkslied klinken (maar hoeft geen kind mee te zingen omdat dat lied geen tekst heeft). Verder moet er voor het schoolgebouw altijd een Spaanse vlag hangen en moet er in elk klaslokaal op een duidelijke plaats aan de muur een foto van de Spaanse Koning Felipe VI hangen.

Volgens de VOX-partij heeft de stad Murcia aan heel Spanje laten zien hoe het overal hoort te zijn in het land om de kinderen respect aan te leren voor de staatssymbolen zoals het volkslied, de nationale vlag en de koning.

De reden voor dit vreemde voorstel waarbij Spanje in Murcia stad eigenlijk volgens de socialistische partijen een stap terug in de tijd doet, is omdat VOX vindt dat de extreem linkse partijen in veel autonome regio’s geen respect tonen voor de Spaanse staatssymbolen. En dat respect begint volgens VOX bij de kinderen.

Maar of er daadwerkelijk overal in de stad Murcia ook een Spaanse vlag te zien zal zijn, het volkslied te horen is en Felipe VI de leerlingen vanaf de muur in de gaten houdt is nog niet helemaal duidelijk. Het is de regionale autoriteit voor het onderwijs in Murcia die hierover moet beslissen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?