skip to Main Content
Belg kan 28 jaar celstraf krijgen voor moord op twee vrouwen in Spanje

Belg kan 28 jaar celstraf krijgen voor moord op twee vrouwen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

anne2aMADRID – Deze dinsdag begint in Spanje het proces tegen de Belg Dave Verbist, verdacht voor het vermoorden van twee vrouwen in Spanje. Dave wurgde in 2014 de 27-jarige Deense Anne Strande Jensen met een telefoonkabel in de hoofdstad Madrid en zegt zelf dat hij ook nog een 40-jarige vrouw in Girona heeft vermoord en in stukken heeft gesneden. Daarnaast beweert hij dat hij meerdere aanrandingen heeft gepleegd in Spanje en België. De Belg riskeert een 28-jarige celstraf in Spanje.

Toen de Belg Dave Verbist in 2000 naar Madrid verhuisde ontmoette hij enkele jaren later in juni 2014 de Deense Anne Strande Jensen. De Deense vrouw was nog maar elf dagen in het land toen haar lichaam gevonden werd in een uitgebrand appartement. De politie kwam er echter al snel achter dat de vrouw niet overleden was door de brand maar dat deze opzettelijk was aangestoken. Ook ontdekte men dat de vrouw gewurgd was en ging men op zoek naar een dader die dus waarschijnlijk de brand had gesticht om eventuele sporen en bewijzen te laten verdwijnen.

Ondanks de brand kwam de politie er achter dat Dave Verbist de moordenaar bleek te zijn. Dave werkte als conciërge van het gebouw waar de Deense Anne woonde en bezat over de sleutel van haar appartement. Direct na de aanhouding van Dave verklaarde hij dat hij schuldig was aan de moord op de 20-jarige Deense Anne. Tot grote verbijstering bij de agenten bleef het daar echter niet bij en begon Dave ook nog een andere moord op te biechten, eentje die plaats had gevonden in 2012 in Girona. Daar had Dave “per ongeluk” tijdens een seksspelletje de 40-jarige Montse Méndez om het leven gebracht. Haar lichaam werd echter in stukken gesneden teruggevonden en dat is niet “per ongeluk” gebeurd.

De zaak tegen de Belg zal deze dinsdag van start gaan en het openbaar ministerie in Spanje vraagt 28 jaar celstraf voor moord en brandstichting – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken