skip to Main Content
Politieacties leiden tot arrestaties Russische en Chinese maffia leden in Barcelona, Cambrils en Salou

Politieacties leiden tot arrestaties Russische en Chinese maffia leden in Barcelona, Cambrils en Salou

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

maffia1aTARRAGONA – Bij twee aparte politieacties in Barcelona en aan de Costa Dorada hebben agenten tientallen leden van de Chinese en Russische maffia aangehouden. Er werden aanhoudingen gedaan in het centrum van Barcelona en diverse dorpen in de omgeving van de Catalaanse hoofdstad. Aan de Costa Dorada werden diverse woningen in de badplaatsen Salou, Cambrils en de stad Tarragona onderzocht en de baas van een bende aangehouden.

In de stad Barcelona wisten tientallen agenten zo’n twintig leden van de Chinese maffia aan te houden. Er werden huiszoekingen gedaan in diverse woningen in en rondom Barcelona en ook werd het hoofdkantoor van de luxe juweliershandelaar Rabat onderzocht, gelegen aan de Passeig de Gracia. Dit gebeurde allemaal rond 7 uur ’s-Morgens waardoor veel mensen getuige waren van de politie-invallen. De bendeleden werden al maanden onderzocht en worden er onder andere van verdacht om andere Chinezen af te persen voor grote sommen geld.

Aan de Costa Dorada vond rond hetzelfde tijdstip een andere politieactie plaats maar dan gericht tegen de Russische maffia. Zo werden er op diverse plaatsen zoals in de stad Tarragona en de kustplaatsen Salou en Cambrils diverse bendeleden opgepakt. In de wijk Vilafortuny, aan de kant van het strand en niet ver weg van enkele toeristische hotels, werd in een chalet de leider van de groep opgepakt. Hier woonde hij met zijn vrouw en kinderen in een huis niet ver weg van het strand. De Russische bende wordt ervan verdacht voor meer dan 60 miljoen euro te hebben witgewassen, diefstal en daarnaast gewelddadige acties – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken