Search
menu
Search

Mobile World Congress in afgeslankte corona-veilige versie van start in Barcelona

Mobile World Congress in afgeslankte corona-veilige versie van start in Barcelona
Beeld: MWC in pre-covid tijd / Wikimedia

Mobile World Congress in afgeslankte corona-veilige versie van start in Barcelona

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – In februari 2020 was het Mobile World Congress in Spanje het eerste grote evenement dat vanwege de oprukkende corona-pandemie werd afgelast in Barcelona. Toen werd al gemeld dat men zeker terug zou komen en deze maandag is het zover. Het MWC zal in de Catalaanse stad plaatsvinden van 28 juni tot en met 1 juli in de Fira hallen in l’hospitalet de Llobregat.

De corona-crisis heeft ervoor gezorgd dat het Mobile World Congress (MWC), dat normaal gesproken elk jaar in Barcelona eind februari georganiseerd wordt, in 2021 in een afgeslankte versie plaats zal vinden van 28 juni tot 1 juli. 

De XIV editie van de MWC 2021 zal ondanks de corona-crisis toch 300 stands hebben van verschillende bekende bedrijven en er zullen tussen de 30.000 en 50.000 deelnemers zijn. Dat aantal is natuurlijk niet te vergelijken met de circa 120.000 deelnemers in de pre-covid versie van het MWC in 2019.

Er zullen dus veel internationale bedrijven wel aanwezig zijn maar andere grote namen hebben al laten weten dat ze niet naar Barcelona zullen komen met hun technologische nieuwtjes waaronder Qualcomm, Xiaomi, Samsung, Google, Sony, Ericcson, Nokia, Oracle, Facebook, Cisco, Vodafone, Microsoft, Lenovo, Intel, Deutsche Telekom en British Telecom.

Maar deze bedrijven hebben bevestigd wel aanwezig te zijn: Citi, Orange, Accenture, Acciona, Amazon Web Services, Cellnex, Hewlett Packard, Huawei, Kaspersky, Lleida.net, Parlem Telecom, Satelliot, Telefónica, Verizon, Vodafone en Xiaomi.

De beurs

Het Mobile World Congress (MWC) wordt normaal gesproken elk jaar eind februari georganiseerd in de Fira hallen op de grens tussen de gemeenten Barcelona en l’Hospitalet de Llobregat.

Het MWC is de combinatie van ‘s werelds grootste tentoonstelling voor de mobiele industrie en een congres waarin vooraanstaande bestuursvoorzitters van mobiele operatoren, verkopers en content eigenaren bijeen komen.

Jaarlijks komen er tienduizenden deelnemers naar Barcelona om mee te doen met het MWC congres waarbij er voor vele miljoenen euro’s uitgegeven wordt aan hotels, vervoer, restaurants, bars etc.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?