skip to Main Content
Duiker 20 uur vast in onderwater grot nabij Estartit

Duiker 20 uur vast in onderwater grot nabij Estartit

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

duiker1GIRONA – Een van drie duikers heeft urenlang vast gezeten in een grot onder het wateroppervlak. Een andere duiker wist te ontkomen aan het ongeval terwijl de derde duiker om het leven is gekomen door gebrek aan lucht. Het rare duikongeval vond plaats aan de kust van Estratit aan de Costa Brava, bekend vanwege de vele mooie duikersplaatsen.

Het ongeval vond plaats zaterdagmorgen toen drie mannen tussen de 50 en 60 jaar oud een duiktour maakten bij de kustplaats Estartit. Het is nog niet helemaal bekend wat er precies gebeurde maar op een gegeven moment kwamen twee van de drie duikers vast te zitten in een grot onder het wateroppervlak. De derde duiker wist aan het ongeval te ontkomen en kon de reddingsdiensten roepen om zijn collega’s te redden.

De ruwe zee voorkwam echter dat de redding duikers de zee in konden om de vastzittende duikers te redden. Terwijl er boven het wateroppervlak plannen werden gemaakt om zo snel mogelijk het water in te gaan, moesten de twee vastzittende duikers zichzelf zien te redden. Een van de duikers overleed echter door gebrek aan zuurstof terwijl de derde duiker uiteindelijk een luchtzak wist te vinden waardoor hij kon ademen.

Uiteindelijk heeft de derde duiker alvorens gered te kunnen worden zondagmiddag meer dan 20 uur vastgezeten onder water in een grot waar maar weinig lucht was. De redding duikers moesten maar liefst 12 keer het water in gaan waarna de duiker gered kon worden. Zondagmiddag om 17.00 uur. Terwijl de geredde man naar het ziekenhuis werd vervoerd gingen de duikers verder op zoektocht naar de derde duiker die nog niet gevonden is – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken