skip to Main Content
Geniet van het tweede internationale Mapping festival in Girona

Geniet van het tweede internationale Mapping festival in Girona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

mapping1GIRONA – Tussen 30 juli en 2 augustus wordt in de stad Girona het tweede Internationale Mapping Festival gevierd. Mapping is het projecteren van videobeelden op de gevels van gebouwen waardoor het net lijkt alsof deze tot leven komen. Het is een waar spektakel voor het publiek wat gratis kan genieten van al dit moois.

Gedurende 4 dagen wordt Girona omgetoverd tot de internationale Mapping stad met dit tweede festival. Tijdens deze dagen kunnen niet alleen de toeschouwers genieten van de prachtige videobeelden en fotopresentaties maar kunnen de deelnemende makers ook prijzen winnen aangezien er ook een wedstrijd aan vast zit. Hierbij zijn er deelnemers vanuit de hele wereld die meedingen naar prijzen tot wel 12.000 euro.

Er zijn diverse monumenten die de gemeente ter beschikking heeft gesteld, te weten de gevel van het gemeentehuis, de gevel van de Casa Pastors en die van de Juzgados voor de professionele deelnemers; de gevels van het Pont d’en Gomez gebouw voor de amateurs die meedoen en de gevel van het gebouw Les Àligues voor de educatieve deelnemers. Daarnaast zijn er diverse monumenten en plaatsen waar micromapping plaats zal vinden op kleinere schaal.

Ben je dus in de buurt van Girona dan is een bezoek aan het Mapping festival zeker de moeite waard om een bezoek aan de middeleeuwse stad Girona af te sluiten. Meer informatie vind je op deze pagina – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken