skip to Main Content
Twee gewonden na schietpartij in zijstraat van toeristische Ramblas in Barcelona

Twee gewonden na schietpartij in zijstraat van toeristische Ramblas in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

beschieting1BARCELONA – Bij een schietpartij op klaarlichte dag in een zijstraat van de beroemde Ramblas van Barcelona, zijn dinsdag twee mensen gewond geraakt nadat deze beschoten werden. Het gaat om twee mannen die door twee andere mannen onder schot werden genomen. De twee beschoten mannen vluchten een hotel in waarbij een man gewond raakte door een kogel en de ander gewond raakte in de vlucht.

De beschieting vond plaats om 15.10 uur dinsdagmiddag toen de toeristische Ramblas van Barcelona overvol was met toeristen en inwoners van de stad. Niet ver van die beroemde wandelboulevard vond in de Calle Pintor Fortuny in de wijk Raval een schietpartij plaats tussen vier mannen.

De twee mannen waarop het vuur werd geopend stonden op straat voor een hotel in de wijk Raval toen twee mannen hen benaderden en het vuur openden. Het beschoten tweetal vluchtte meteen het hotel in maar een van hen was al gewond geraakt door een kogel. De andere man raakte gewond in de vlucht in het hotel en door de achterdeur naar buiten.

De Catalaanse politie was snel ter plaatse aangezien ze niet ver van de plaats van de schietpartij een basis hebben. De agenten wisten de twee beschoten mannen te helpen aan de verwondingen maar naar de schutters wordt nog gezocht door tientallen agenten die de wijk Raval bijna hermetisch hebben afgesloten.

De politie is op dit moment alle videobeelden van de veiligheidscamera’s aan het onderzoeken terwijl men op straat zoekt naar de daders. Getuigen zeiden dat het tweetal zich verschuilde in een Carrefour supermarkt maar dat bleek niet waar te zijn. Andere getuigen meenden dat het tweetal een winkel hadden overvallen en in de vlucht de ene man neerschoot, iets wat de politie onderzoekt maar voorlopig uitsluit – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken