skip to Main Content

De Balearen eilanden willen af van het zuip en feest toerisme

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Het bestuur van de Balearen heeft een pleidooi bij de reisorganisatoren gehouden om geen “dronkemans toerisme” te verkopen aan vakantiegangers. Deze oproep komt er na een gewelddadig incident op het eiland. Twee groepen Duitse toeristen begonnen enkele weken geleden een gevecht in s’Arenal op Palma. Het gevecht was opgenomen en nadat het op de sociale media verscheen vroeg de burgemeester van Palma aan de Duitsers om geen “junk toerisme” te promoten.

Enkele getuigen klaagden dat er tijdens het 10 minuten durend gevecht geen politie te zien was. Het gevecht was ernstig genoeg, enkele mannen bleven bloedend achter en 1 man bleef bewusteloos op de grond liggen nadat hij een aantal schoppen tegen het hoofd had gekregen. Doordat het incident plaatsvond op klaarlichte dag was er een furieuze reactie van een aantal politici.

Na weken van discussie werd er een eerste vergadering tussen de regionale overheid, gemeentelijke afvaardigingen en vertegenwoordigers van de toeristische industrie gehouden en ging het over hoe men het probleem kon oplossen, met name het probleem van Magaluf en s’Arenal.

Biel Barcelo, verantwoordelijk voor toerisme, zei dat men dergelijk toerisme niet meer wil en dat men alle nodige maatregelen zal treffen om dit een halt toe te roepen. Alhoewel enkele bedrijven hun verantwoordelijkheid erkenden wezen de meerderheid van de toeristische bedrijven alle verantwoordelijk af. Zij zeiden dat vooral in Magaluf en s’Arenal de hele toeristische infrastructuur op dit soort toerisme gedijt.

Pilar Carbonell, Directeur Generaal voor Toerisme, zei dat er een aangepaste wetgeving in de maak is om de alcoholconsumptie aan banden te kunnen leggen. Dat moeten we allemaal nog maar afwachten want het is niet de eerste keer dat men probeert dit soort baldadig toerisme aan banden te leggen, iets wat keer op keer schijnt te mislukken.

Roger Frans Lauryssen

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen en geplaatst door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Een geweldig idee om dit soort toerisme aan banden te leggen lijkt mij. Vorig jaar in september twee weken in El Arenal geweest. Een grote vergissing helaas… Ongelooflijk hoe de buitenlandse toeristen zich daar misdragen. Alleen per huurauto is het mogelijk een vakantiegevoel te krijgen. Ver weg van de asocialen, als ik het zo mag verwoorden. Ik heb medelijden met de eilandbewoners.

  1. Beste Simone, Don’t worry voor de eilandbewoners, zij weten hoe het er in El Arenal aan toe gaat, en hebben daar niets mee op ! Mallorca is een prachtig eiland, fantastisch om te leven en om vakantie te vieren. Het is even een kwestie van verdiepen, where to go.

 2. allemaal goede bedoelingen, hopelijk lukt het dat het uitschot wegblijft en dat de toeristen die wel hun manieren houden nog veel leute en plezier mogen hebben
  proost!

 3. Leuk om lezen jullie artikels! Kan er ook de link bij naar het oorspronkelijk en Spaanse artikel.?
  Groetjes
  JOERI

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken