skip to Main Content

Meer dan 50 gewonden na treinongeval in het centrum van Barcelona (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Bij een ongeval met een trein zijn in Barcelona 56 personen licht tot zwaar gewond geraakt toen een Rodalies trein niet op tijd tot stilstand kon komen in het Estació de França. Het ongeval vond plaats om 7.15 uur vrijdagmorgen toen een trein uit de richting Sant Vicenç de Calders in de provincie Tarragona niet op tijd of niet meer kon remmen waardoor de trein tot stilstand kwam tegen het einde van de rails, daar waar het platform begint.

De 31-jarige machinist heeft zeven jaar ervaring als treinbestuurder en moest na het ongeval door de brandweer uit de cabine gered worden omdat hij vast zat nadat de ijzeren constructie die de treinen tegenhoudt zo’n twee meter de trein ingeboord werd. Hij is dan ook een van de 56 gewonden waarbij de meeste van hen lichtgewond raakten. Slechts een inzittende van de trein moest met een ernstige verwonding aan de maagstreek in het ziekenhuis worden opgenomen.

De trein raakte daarnaast ook flink beschadigt van de kop waar de impact plaatsvond tot aan het einde van de tweede wagon. De trein reed weliswaar niet zo hard het treinstation binnen maar omdat de remmen niet werkten of er niet op tijd geremd werd (dat moet nog onderzocht worden) kwam de trein niet op tijd tot stilstand en stopte de trein met een harde knal tegen de metalen constructie die speciaal voor dit soort gevallen daar gebouwd is.

Het hoge aantal gewonden in de trein is te wijten aan het feit dat veel mensen reeds stonden in de wagons stonden omdat ze snel wilden uitstappen. Als iedereen was blijven zitten totdat de trein stil zou staan waren er waarschijnlijk niet zoveel gewonden te betreuren. Gelukkig konden alle gewonden en andere passagiers snel door het ambulancepersoneel en de brandweer geholpen worden omdat het noodplan FERROCAT in werking was getreden waardoor alle hulpdiensten extra snel ter plaatse konden zijn.

Uiteraard was er wel sprake van een chaos in het França station, gelegen in de populaire wijk El Born, omdat er overal gewonden mensen waren, er honderden hulpverleners en brandweermannen rondliepen en er veel passagiers in staat van schok waren. Dit ongeval komt net op de dag dat medewerkers van het Spaanse spoor aan het staken zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. sk beetje begrijp je nu echt niet wat noel wil zeggen?
  dan ben je heel traag van begrip

 2. Noel,
  Eerst eens fatsoenlijk lezen en dan je commentaar geven.
  Je begrijpt het verhaal, dat toch echt wél nieuws is, blijkbaar niet helemaal.
  Commentaar is zooooooo snel geleverd.
  Ooit zelf zo’n mooie site bijgehouden als Spanje vandaag.
  Vast niet.

 3. Zijn er andere dingen waar je over kan berichten?
  Heel moeilijk te vinden, enigste zijn de weerberichten maar voor de rest pfffffffffff

 4. Jongens toch !!!! Terrorisme, zelfdoding, moorden, partnergeweld, dierenmishandeling en rampen.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken