skip to Main Content
Taxichauffeurs Barcelona gaan door met staken
el Periodico

Taxichauffeurs Barcelona gaan door met staken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Taxichauffeurs Barcelona gaan door met staken

el Periodico

BARCELONA – De taxichauffeurs hebben na een 48-uurs staking op woensdag en donderdag besloten door te gaan met staken, net zolang totdat het Ministerie van Ontwikkeling met een oplossing kont wat betreft de regels en vergunningen voor de autohuur met chauffeur.

Het gaat om de zogenaamde VTC licenties voor “alquileres con chofer”, een licentie die gebruikt wordt door bedrijven en personen die voor o.a. Uber en Cabify taxiritten rijden. Volgens de taxichauffeurs in Barcelona gaat het hier om een oneerlijke concurrentie.

Op woensdag 25 en donderdag 26 juli waren er twee dagen van stakingen die helaas niet zonder problemen zijn verlopen in Barcelona. Ook op vrijdag 27 juli werd er nog gestaakt nadat de chauffeurs bij een bijeenkomst dat hadden beslist.

Diezelfde dag waren er weer demonstraties waarbij ook de C-31 snelweg werd afgesloten met brandende banden en honderden taxi’s die het doorgaand verkeer hinderden op de Gran Via.

Men heeft op vrijdagavond opnieuw besloten dat de taxichauffeurs doorgaan met staken, net zolang totdat er een oplossing komt. Dat houdt dus in dat er voorlopig geen einddatum is vastgesteld. Deze beslissing werd overigens genomen nadat vertegenwoordigers van de verschillende taxi-bonden een bijeenkomst hadden met de burgemeester van Barcelona, Ada Colau.

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben honderden taxichauffeurs hun auto’s geparkeerd op de Gran Via, tussen de straten Entença en Girona, waarbij veel van hen daar ook de nacht hebben doorgebracht, sommigen in hun auto’s en anderen in tenten. Ook zaterdagmorgen was dit deel van de drukke Gran Via nog bezet en moest de politie het doorgaand verkeer omleiden.

Het gaat dus een moeilijk begin van de drukke zomerperiode worden in Barcelona waarbij er geen gebruik gemaakt kan worden van taxi’s vanaf bijvoorbeeld het vliegveld naar het centrum van de stad of vanaf de cruisehaven naar de Sagrada Familia.

Op de twee stakingsdagen woensdag en donderdag moesten services zoals Uber en Cabify hun activiteiten staken nadat diverse VTC-rijders werden aangevallen op straat. De politie is daar enkele keren bij aan de pas moeten komen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. Hallo redaktie, u schrijft “oneerlijke concurrentie”, ik denk dat “oneerlijke monopolie” beter op zijn plaats zou zijn.
  De gemeentes zijn daar schuld aan, zij geven tenslotte de vergunningen uit dat je in smotsige taxi stapt met tabaksgeur.
  Ik moest in Tarragona eens € 13,50 betalen voor een ritje van 3 km, en dan moet je voor je fatsoen nog fooi geven……Dus van mij mogen de Ubers en anderen hun gang gaan.

  1. Helemaal mee eens de prijs van de Spaanse taxi´s loopt de spuigaten uit voor een paar KM betaal je al de hoofdprijs, jaren terug was dat nog niet het geval en was er ook geen sprake van concurentie, nu lijkt me het niet zo moeilijk meer om goedkoper mensen te vervoeren omdat de huidige taxi´s goudstaven vragen voor een ritje.

   1. In grote steden als Barcelona en Madrid valt het tarief nog wel mee, vooropgesteld dat je je in de city verplaatst.
    De beschikbaarheid van een taxi in die steden is zeer goed, je steekt maar je hand op en je bent op weg. (behalve als ze dus staken……)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken