40% van de Spanjaarden meent dat ze te veel belastingen betaalt

40% van de Spanjaarden meent dat ze te veel belastingen betaalt
Beeld: Adobe Stock
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Volgens de barometer van juli samengesteld door het Centrum voor Sociologisch Onderzoek Spanje (CIS) meent 40,3% van de Spanjaarden dat ze teveel aan belastingen betalen in Spanje. Dat is 12% minder dan bij de vorige enquête toen dat percentage nog 52,9% bleek te zijn. 35,9% van de ondervraagden meent daarnaast dat er in Spanje minder belasting betaalt wordt dan in andere EU-landen.

Sinds vorig jaar brengt het Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS) elke maand een barometer uit met daarin de resultaten na enquêtes onder de Spaanse bevolking. Er wordt van alles en nog wat gevraagd zoals op welke partij iemand zou stemmen als er verkiezingen zouden zijn en wat men van de politiek of de economische situatie vindt in het land.

Er wordt ook gevraagd naar de mening van de Spanjaarden wat betreft de belastingen waarbij in juli 40,3% aangeeft dat ze teveel belasting betalen in Spanje, 44,2% zegt dat dit normaal is terwijl 10,1% zegt dat men weinig belasting betaald in Spanje.

Meer

32% van de Spanjaarden meent ook dat ze meer belasting betaald dan in andere vergelijkbare Europese landen. 36% zegt dat er in Spanje minder betaald wordt en 15% zegt dat de belasting die men in Spanje moet betalen gelijk is aan andere landen. 18% zegt dat ze geen mening heeft of geen vergelijking kan maken met andere landen.

Onterecht

Het overgrote deel van de Spanjaarden zegt dat het fiscale systeem niet eerlijk is en 77,2% meent dat de inwoners die meer geld hebben meer belasting zouden moeten betalen. 15,5% geeft aan dat het belastingsysteem gelijk is voor alle inkomsten. 

Fraude

Als gevraagd wordt naar fiscale fraude zegt 47,8% dat er heel veel fraude plaatsvindt in Spanje, 42,1% zegt dat er redelijk veel gefraudeerd wordt terwijl 5,5% zegt dat er weinig fiscale fraude is in Spanje.

Download de barometer juli 2020 HIER (PDF)

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de redactie. Ook het gebruik van afbeeldingen is niet toegestaan omdat deze eventueel copyright beschermd zijn. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.