Foto’s van archeologische opgraving uitkijkpunt Benidorm

Oeps ... foto ontbreekt!

Foto’s van archeologische opgraving uitkijkpunt Benidorm

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – Sinds juni is men in Benidorm bezig met werkzaamheden bij het beroemde en veel gefotografeerde uitzichtpunt Mirador del Castillo. Tijdens de archeologische graafwerkzaamheden wordt gezocht naar de overblijfselen van het oude ‘Castillo de Benidorm’ dat 200 jaar geleden door de Britten werd verwoest. Onderstaand enkele foto’s van de werkzaamheden en van de resultaten.

De Mirador del Castillo in Benidorm is een verplichte fotostop voor bezoekers aan Benidorm. Het wit gekleurde balkon dat bestaat uit een terras en via trappen te bereiken lager platform bevindt zich tussen het Levante en Poniente Strand.

Op de grote rots die de twee stranden van elkaar scheidt stond een fort dat de functie had om de stad te verdedigen tegen de invallen door Algerijnse en Berberse piraten in de 14de, 15de en 16de eeuw. Later werd het Kasteel verlaten en tegenwoordig staan er alleen nog enkele resten van muren op de rotsen van het uitkijkpunt, dat ook bekend staat als het ‘Balkon van de Middellandse Zee’.

De regionale overheid van de Valencia regio heeft archeologen tot 15 november de tijd gegeven om te zoeken naar overblijfselen van het oude fort. De afgelopen dagen werd het gebied waar men bezig is met de graafwerkzaamheden opengesteld voor de pers en geïnteresseerden. 

Ga naar de inhoud