Zangeres Rosalía schrijft geschiedenis met eerste ‘Spaanse’ MTV-prijs

Rosalía schrijft geschiedenis met eerste ‘Spaanse’ MTV-prijs
Beeld: El Conficencial
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – Vorig jaar wist de uit Barcelona afkomstige 25-jarige zangeres Rosalía al twee Latin Grammy Awards binnen te halen maar nu heeft de moderne pop-flamenco zangeres geschiedenis geschreven door de eerste Spaanse zangeres te zijn met een MTV Video Music Award. Zij ontving deze prijs voor haar videoclip ‘Con altura’ waarin ze samen met J. Balvin te zien is. Ook haar optreden bij het muziekvideo-gala werd met luid applaus ontvangen.

Keer op keer weet de jonge Catalaanse zangeres zichzelf te overtreffen met optredens, muziekvideo’s en hits waarmee ze al meerdere prijzen in de wacht heeft weten te slepen. Maar nu heeft Rosalía voor elkaar gekregen wat nog geen enkele Spaanse zangeres gelukt is, een MTV Video Music Award. Rosalía is daarmee de eerste vrouwelijke artieste met een MTV-prijs maar in 2001 wist de Spaanse zanger Alejandro Sanz al een prijs te krijgen voor ‘El alma al aire’.

Met haar lied ‘Con altura’ heeft ze in de categorie Latino de video prijs ontvangen voor de beste choreografie en de beste videoclip van het lied dat ze samen met de Colombiaanse zanger J. Balvin zingt. Bij het in ontvangst nemen van haar prijs wist ze te zeggen ‘Yo vengo de Barcelona. Gracias por invitarme a cantar en este escenario en español’ ofwel ‘Ik kom uit Barcelona. Bedankt om mij uit te nodigen om op dit podium in het Spaans te zingen’.

Na het in ontvangst nemen van haar MTV-prijs trad ze ook op voor de 20.000 mensen in het publiek met drie hits: ‘A ningún hombre (Cap. 11: Poder)’, ‘Yo x ti, tú x mí’ en ‘Aute Cuture’.

Haar verhaal

Rosalía werd in 1993 in Barcelona geboren en had als kind al een voorliefde voor de flamenco muziek. Ze is echter geen zigeunerin en dus werd ze al snel een paya genoemd. Als vijftienjarige deed ze mee met talentenshows die ook op de tv te zien waren. Die tijd was voor Rosalía echter niet zo succesvol en ze kreeg veel kritiek op haar zangkunst. Ze zette echter door en was vastberaden iets anders ten gehore te brengen. Nu kan men niets anders doen dan erkennen dat haar missie is geslaagd.

Toch heeft Rosalía ook veel kritiek en dan met name uit de flamencowereld want als niet zigeunerin heeft ze de flamenco eigen gemaakt en de oeroude traditionele muziek ook nog eens een nieuw jasje gegeven. Aan de andere kant kan men ook zeggen dat dankzij haar flamenco achtige muziek deze Zuid Spaanse muziekstijl weer wereldwijd in de picture staat.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.