EU-cohesiebeleid: Spanje ontvangt 87 miljoen euro ter ondersteuning corona-crisisrespons

EU-cohesiebeleid: Spanje ontvangt 87 miljoen euro ter ondersteuning corona-crisisrespons
Beeld: Freepik

EU-cohesiebeleid: Spanje ontvangt 87 miljoen euro ter ondersteuning corona-crisisrespons

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Spanje, Italië, België en Duitsland ontvangen 373 miljoen euro om de gezondheidszorg en sociale diensten, midden- en kleinbedrijf en sociale inclusie te ondersteunen vanwege het zogenaamde EU-cohesiebeleid en REACT-EU. Spanje krijgt 87 miljoen euro wat naar de autonome regio Castilië en León gaat o.a. ter ondersteuning van zelfstandigen en werknemers van wie hun contract is opgeschort of verminderd als gevolg van de corona-crisis.  

De Europese Commissie heeft 373 miljoen euro toegekend aan vijf operationele programma’s (OP’s) van het Europees Sociaal Fonds (ESF) en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) in België, Duitsland, Spanje en Italië, om deze landen te helpen met hun crisisrespons en het herstel van de COVID-19-pandemie in het kader van REACT-EU.

In Spanje zal 87 miljoen euro worden toegevoegd aan het ESF-OP voor Castilië en León ter ondersteuning van zelfstandigen en werknemers van wie hun contract is opgeschort of verminderd als gevolg van de corona-crisis. Het geld zal ook zwaar getroffen bedrijven helpen ontslagen te voorkomen, vooral in de toeristische sector. Ten slotte zijn de extra fondsen nodig om essentiële sociale diensten op een veilige manier te laten doorgaan en om de continuïteit van het onderwijs tijdens de corona-pandemie te waarborgen door extra personeel aan te nemen.

Van de 373 miljoen euro gaat 131,1 miljoen euro naar Duitsland, 90 miljoen naar Italië en 87 miljoen naar Spanje. In België zal door de wijziging van het Wallonië-OP 64,8 miljoen euro extra beschikbaar worden gesteld voor de aankoop van medische apparatuur voor gezondheidsdiensten en voor innovatie. In Duitsland gaat 55,4 miljoen euro naar de deelstaat Hessen en 75,7 miljoen naar Saksen-Anhalt. In Italië is het extre geld bedoeld om de sociale integratie te bevorderen van mensen die te maken hebben met ernstige materiële deprivatie, dakloosheid of extreme marginalisering.

REACT-EU maakt deel uit van NextGenerationEU en verstrekt 50,6 miljard euro extra financiering aan cohesiebeleidsprogramma’s in de loop van 2021 en 2022. De maatregelen zijn ook gericht op het ondersteunen van de veerkracht van de arbeidsmarkt, banen, midden- en kleinbedrijf (kmo’s) en gezinnen met lage inkomens als het leggen van een toekomstbestendige basis voor de groene en digitale transities en een duurzaam sociaal-economisch herstel.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.