skip to Main Content
Omstreden senator Rita Barbera verdient 5.333 euro per maand en slaapt tijdens eerste sessie

Omstreden senator Rita Barbera verdient 5.333 euro per maand en slaapt tijdens eerste sessie

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

barbera2aMADRID – Het nieuws rondom de recent uit de Partido Popular (PP) opgestapte ex Valencia burgemeester Rita Barbera blijft maar komen. Recent moest ze uit de PP stappen omdat ze voor het gerecht moet komen voor fraude en geld witwas praktijken en omdat ze weigerde haar stoel in het Senaat op te geven. Ze ging naar een “gemixte” groep van Senaatleden en verdient daarmee 5.333 euro per maand. Tijdens de eerste sessie echter lag ze echter al te slapen.

De Podemos vertegenwoordiger van de regio Tarragona wist een foto van de slapende Barbera te maken en te plaatsen op Twitter. Het duurde niet lang of de nationale pers kreeg deze foto te zien en dus werd deze geplaatst op verschillende websites. Rita Barbera zit dus niet voor de PP, want daar moest ze gedwongen uitstappen, maar voor de Grupo Mixto in het Spaanse Senaat, een stoel die zij weigert op te geven en waarmee ze Valencia vertegenwoordigt.

Het feit dat Rita Barbera uit de PP moest stappen omdat ze voor de rechter moet verschijnen vanwege fraude en geld witwas prijken in Valencia, was groot nieuws in Spanje enkele weken geleden. Het feit dat ze weigerde haar Senaatstoel op te geven werd niet door iedereen als positief gezien, ook niet door de PP maar zoals de premier in functie zegt, “ik kan daar niets aan doen”. Rita ging naar de Grupo Mixto waarmee ze samen met Bildu (Ex ETA) politici in het Senaat zit en zelfs 2.000 euro meer per maand is gaan verdienen naar een salaris van 5.333 euro.

De eerste sessie echter lag ze al te slapen, iets wat door de vlakbij zittende Podemos vertegenwoordiger voor Tarragona Celia Cánovas Essard gezien werd, gefotografeerd werd en op Twitter werd geplaatst. Tja wat moeten we hier nou van denken, een wereldsalaris per maand en dan lekker slapen… – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Verplicht ontslag en geen salaris meer betalen, !!!
    Deze persoon is een echte parasiet en het is zeker geen voorbeeld voor de rest van de Spaanse bewolking !!!

  2. Zij zal zich absoluut niet schamen……ze zal eerder met een kutsmoes komen. Dit soort individuen moet je van de stoel trappen. Helaas werkt het Spaanse systeem anders……….ieder heeft recht op een middagdutje, hetgeen is vastgelegd in de cultuur.

  3. Spanje in krisis ? Toch normaal zo dik betaalt om te slapen! Misschien maar goed ook ,als ze ineens wakker word en ziet dat ze op haar werk is schaamt ze zich dood?Alhoewel geloof ik dat politici niet over eergevoel beschikken.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken