skip to Main Content
Derde HEMA van Barcelona wordt deze vrijdag nabij de Plaza Catalunya geopend

Derde HEMA van Barcelona wordt deze vrijdag nabij de Plaza Catalunya geopend

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Opnieuw goed nieuws voor alle Hema fans in Spanje. Op vrijdag 29 september, slechts enkele maanden nadat in juli de tweede Hema van de Catalaanse stad werd geopend, zal alweer de derde winkel van Barcelona feestelijk geopend worden voor het koopgrage publiek. Deze winkel ligt aan de Calle Pelayo nummer 52, vlakbij de Plaza Catalunya, de Ramblas en het winkelcentrum El Triangle. Het is de derde Hema winkel van Barcelona maar alweer de achtste winkel in Spanje.

Op vrijdag 29 september heeft Barcelona er een nieuwe Hema bij, eentje die niet ver is gelegen van de eerste Hema vestiging in Barcelona in de Calle de Portaferrissa nummer 16, een zijstraat van de Ramblas. Op 19 juli dit jaar werd de tweede Hema winkel in Barcelona geopend in het winkelcentrum Glòries aan de Avinguda Diagonal nummer 208 en nu is het tijd voor de derde winkel. Deze is gelegen aan de Calle Pelayo nummer 52. Deze derde winkel in Barcelona zal een oppervlakte hebben van 530 vierkante meter en centraal gelegen zijn, nabij het middelpunt van de stad, de Plaza Catalunya en de Ramblas die om de hoek ligt.

Madrid

De eerste Hema winkel in Spanje werd geopend in Madrid in 2014 waarna deze stad er nog eens 4 bij kreeg. Op 25 mei 2016 opende de Hema de eerste winkel buiten de Spaanse hoofdstad en dat gebeurde in de Calle de Portaferrissa nummer 16, een zijstraat van de beroemde Ramblas in Barcelona. Deze winkel was bij opening meteen de grootste winkel van het land en werd in juli van dit jaar bijgestaan door een tweede winkel in Barcelona.

Spaans publiek

Hema heeft vanaf het begin in 2014 met de opening van de eerste winkel in Madrid aangegeven dat ze niet voor de Nederlanders gaan in Spanje, dat wil zeggen, het assortiment van de Spaanse winkels is iets anders dan wat men gewend is in Nederland. De Hema wil de Spaanse markt veroveren met de typische Hema producten waar de rookworsten en tompoucen voorlopig nog steeds niet tussen zitten 🙂

Het lijkt echter wel een succes te zijn want in Madrid worden de vijf winkels goed bezocht en worden met name cosmetica spullen, stroopwafels en de ontbijtkoek goed verkocht. Ook de winkels in Barcelona worden goed bezocht door de Spanjaarden/Catalanen die hun ogen uitkijken vanwege de leuke en eerlijk geprijsde producten van de Hema. Daarnaast komen er ook veel Nederlanders van heinde en ver en natuurlijk uit Barcelona en omgeving naar de Hema toe om hun geliefde artikelen te kopen. Vaak kunnen Nederlandse toeristen die Barcelona bezoeken het ook niet laten om even bij hun Nederlandse winkel een kijkje te nemen.

En jij, ben jij al in een Spaanse Hema geweest? Wat was jouw ervaring en wat heb je gekocht? 🙂

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Wij, Nederlanders die hier lang wonen vinden het fijn om de artikelen uit Nederland te kunnen kopen, het wachten is op de rookworsten!!!!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken