skip to Main Content
Lichamen van vermiste tieners al drijvend gevonden in stuwmeer Girona

Lichamen van vermiste tieners al drijvend gevonden in stuwmeer Girona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – De politie heeft na een wekenlange zoektocht eindelijk de lichamen gevonden van de twee tieners die al sinds 24 augustus vermist waren in de buurt van het Susqueda stuwmeer in de provincie Girona. Bij de eerste zoektocht werden al de auto op de bodem van het meer en de kano/boot van het tweetal gevonden maar tot enkele dagen geleden waren de lichamen nog spoorloos en tastte men volledig in het duister over wat er was gebeurt. Men gaat nu uit van een moord waarbij de moordenaar er alles aan heeft gedaan om de lichamen voorgoed te laten verdwijnen.

Deze woensdag werden twee lichamen, een van een man en een van een vrouw, gevonden in het Susqueda stuwmeer in de provincie Girona in Catalonië. In datzelfde stuwmeer hadden tientallen agenten al met geavanceerde apparatuur en honden gedurende meer dan twee weken gezocht naar de vermiste jongeren maar het was pas deze dinsdag dat er twee lichamen werden gevonden die in het stuwmeer dreven.

De politie wacht nog op de definitieve uitslag van het autopsie onderzoek maar volgens de Spaanse media gaat het om de lichamen van de 23-jarige Marc H.L. en zijn 21-jarige vriendin Paula M.P. Sinds de opgaaf van hun vermissing eind augustus was elk spoor zoek en vond men wel eerder de auto van het tweetal en ook een boot die door hen gebruikt werd tijdens hun korte vakantie in de provincie Girona maar de lichamen werden nooit gevonden. Vanaf dag één ging men er vanuit dat er iets ernstigs was gebeurd zoals een ongeval of zelfmoord maar alles wijst nu in de richting van een moord.

Zo had Marc een rugzak om die gevuld was met stenen en waren de handen van zowel Marc alsook Paula vastgebonden. Het lichaam van de jongen dreef in het water terwijl dat van het meisje aan de zijkant van het stuwmeer lag. De politie denkt dat het tweetal vermoord is waarna de lichamen in het stuwmeer zijn gegooid en niet eerder werden gevonden omdat ze door de rugzak met stenen op de bodem werden gehouden. Dankzij het opzwellen van de lichamen en het feit dat de waterstand in het stuwmeer snel minder werd vanwege de droogte, zijn de lichamen naar het wateroppervlak komen drijven waarna ze gevonden werden.

Zelfmoord en een ongeval worden nu compleet uitgesloten en men behandelt de zaak als een moord waarbij de politie nog geen idee heeft wat er gebeurt is. Was het jonge stel op het verkeerd moment op de verkeerde plaats? Hadden ze iets gezien wat ze niet mochten zien? Zijn ze beroofd nadat ze geld hadden gepind? Wat er ook gebeurd mag zijn de moordenaar heeft zijn/haar best gedaan om het tweetal te laten verdwijnen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Vreselijk. Zeer tragisch.
    Hier hetzelfde. Dagelijks in de kranten. Dode man, dode vrouw, dode man, dode man, dode vrouw, dode vrouw, dode man, dode vrouw, enz., enz.
    Een veilig land zijn wij ook al jaren niet meer.

  2. RIP wat een vreselijk einde voor deze 2 jonge mensen. Heel veel sterkte voor hun dierbaren. Ik hoop dat de dader(s) gepakt worden en gestraft worden voor deze barbaarse daad.

  3. Vreselijk wat een Horror. wat een intens verdriet, ik hoop dat de monsters gepakt worden,het zal wel weer over dat smerige geld gaan, Geld gaat een vies woord krijgen.je hoort niets anders meer dan Geld Geld Geld.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken