skip to Main Content
Beruchte Tiki Beach Bar in Benidorm moet van de rechter gesloten worden
Diario Informacion

Beruchte Tiki Beach Bar in Benidorm moet van de rechter gesloten worden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Beruchte Tiki Beach Bar in Benidorm moet van de rechter gesloten worden

Diario Informacion

BENIDORM – De in Benidorm beruchte en voor sommigen beroemde en geliefde Tiki Beach Bar aan de boulevard van Benidorm moet dicht. Het Gerechtshof heeft geoordeeld en heeft de sluiting van de problematische bar opgedragen. Daarmee komt een einde van een jarenlange juridische strijd tussen de eigenaren en de bewonersvereniging van het appartementencomplex waaronder de strandbar gelegen is.

De redenen van de sluiting van de Tiki Beach Bar zijn de voortdurende problemen met de feesten, geluidsoverlast, alcohol, dronken mensen en overlast op straat. Het zijn de inwoners van het appartementencomplex Santa Margarita die de juridische strijd gewonnen hebben.

Het merendeel van de klanten van de problematische Tiki Beach Bar zijn buitenlanders met de nadruk op de Engelse, Schotse en Ierse toeristen die wel feesten kunnen. Hoe leuk dat feesten dan ook mag zijn, er zijn natuurlijk regels waaraan men zich moet houden waaronder geluidsoverlast en problemen voor omwoners te voorkomen.

De rechter van het Tribunal Supremo acht dat de bar eigenaren niets hebben gedaan om de problemen op te lossen en dus heeft men opdracht gegeven de bar te sluiten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 12 reacties
 1. Ontzettende leuke bar. Maar het gaat ten onder aan zijn eigen succes. Te overheersend aan de boulevard met door teveel drank lallende Britten. Als eigenaar de verschrikkelijke overlast voor omwonenden, maar ook voor naast gelegen horeca meer gerespecteerd had, zou het absoluut niet zo ver zijn gekomen. Eigenaar vond het maar prima dat zijn publiek voor de kroeg op de openbare weg stond. Jammer maar het had 5 jaar geleden al mo e ten sluiten. Eigen schuld Dikke bult

  1. Zie je wel ze zijn weer open ze zullen nooit dicht gaan tot de rechter gaat zeggen dat het geslooptmoet worden dan zijn ze weg.

 2. Ik ben het eens met Son, het is/was het publiek dat voor de overlast zorg(t)(de) die op de steeds luidere muziek reageerde met meezingen/lallen en soms schreeuwen onder het genot van veel drank. Elke keer als ik er langs kwam dan zag ik er lallende en soms al dronken mensen (vooral Britten), vaak van onder tot boven getatoeëerd (wat op zich niet erg is hoor, maar het viel mij op).
  Ze stonden tot ver op de boulevard en gaven de indruk oppermachtig te zijn tegenover de rest van de toeristen/bewoners van het gebied.
  Niemand is tegen geld verdienen en aan de kust, en zeker aan een boulevard in Spanje, kun je enig overlast verwachten. Als dit binnen de grenzen blijft is er niets aan de hand. Het is nu eenmaal nemen en geven in toeristische omgevingen aan de kust. Maar als je je duur verdiende centjes jaren geleden in een leuk appartementje hebt gestoken wil je niet de hele dag/avond en deel nacht overlast . Totale rust kan niet aan de boulevard, dan moet je in het binnenland een huisje kopen. Dat er nu toch een sluiting volgt is dus mijns inziens een zegen voor de omgeving, ook al snap ik dat er mensen zijn die zeggen dat vermaak en horeca aan de boulevard nu eenmaal overlast veroorzaakt. Ben benieuwd hoe het verder zal verlopen. Misschien wordt het een kleine versie van een BREXIT wat voor enige rust zal zorgen (Al heb ik niets tegen Britten, ze moeten alleen wat minder zuipen)

 3. Wij hebben onlangs gekocht in een gebouw die we eerst huurden, het wordt hoofdzakelijk bewoond door Skandinaviers er is in de omgeving geen enkele horeca de vuilnisophaling gebeurt overdag van kinderen is er geen sprake honden evenmin 20 min van het centrum enkel de aankoopprijs was wat aan de hoge kant maar dit was te verklaren door de ligging.

 4. Tiki beach zit er een paar jaar maar in Santa Magarita wonen mensen al tientallen jaren. Dus Mario … jou verwijt aan deze mensen klopt niet.

 5. Beste Piet, ik ben het helemaal eens met U, wij verblijven in een prachtig huurappartement, goede ligging, mooi zeezicht, echter in een paar jaar tijd zijn een paar zaken veranderd van restaurant naar “koffie-loungebar/restaurant, dus dit is niet te voorzien…
  Vooral zondag’s niet te doen van het lawaai, omdat dat de dag is voor de Andalusiërs om samen te komen en te genieten en te eten met veel kleine kindjes met het nodige lawaai erbij en de kinderen mogen ALLES doen, ze worden dikwijls niet in de gaten gehouden, gooien met van alles, stampen overal tegen, lopen gewoon de drukke straat over, gooien stenen naar honden en de ouders zitten maar lekker te kletsen….en maken geen op-of aanmerking.
  En inderdaad, bij ons komt de vuilbak ‘s nachts tussen 1.00 en 2.30 uur,, …En in de avondwinkels vlakbij het strand worden drankpakketten aangeboden; compleet : gin, vodka, whiskey enz..
  Met cola-tonic – ijsblokjes en plastic glazen en aangezien er veel armoede is en de jeugd niet altijd thuis wilt zitten, zit het strand en de bankjes op de boulevard dikwijls vol, ook met het nodige lawaai en gegil, daardoor lopen de dancings en andere horecazaken die geconcentreerd zijn dicht bijeen op het strand leeg(alhoewel deze goed gesitueerd zijn en minder geluidsoverlast veroorzaken ) zij zijn de dupe van deze winkeltjes en moeten 1 na 1 sluiten….En inderdaad de appartementen zijn in Spanje dikwijls slecht geïsoleerd, waardoor je veel van de buren hoort, maar dat is in Belgë ook dikwijls het geval.
  Maar zo is er overal wel iets, dus we mogen niet teveel klagen hoor, dus proberen we zoveel mogelijk te relativeren en denken, dat het leven in Spanje toch zo slecht niet is, dus wij gaan gewoon wat later slapen EN wij steken onze oordopjes in, als we in bed stappen (haha)

 6. Als u ergens gaat wonen dan is toch het eerst wat u bekijkt en dat is rust,zee,strand of
  de bergen.En als u zin hebt om te gaan feesten,dat het dan ook niet te ver uit u buurt ligt.
  Maar er zijn veel mensen die zo dicht mogelijk bij alles iets willen kopen of huren uit eigen belang.En dan moeten de andere mensen die 14 dagen op vakantie komen ophoepelen omdat zij rust willen.Ik vind dat zeker niet rechtvaardig tegenover de vakantiehangers.Hoe zijn wij geweest in onze jeugd.Niet tegenstaande dat ik ook de Engelsen haat op de manier dat zij hier de held uithangen maar vergeet niet dat ze hun nu zullen verplaatsen en dat het proces opnieuw begin..Benidorm is nog altijd een uitgangsbuurt en voor jong en oud en dat zal niet veranderen.Leer ermee leven.

  1. Tiki beach zit er een paar jaar maar in Santa Magarita wonen mensen al tientallen jaren. Dus jou verwijt aan deze mensen klopt niet.

 7. Zo zijn er zoveel bars hier aan de costas waarvan de eigenaren alleen maar denken aan geld verdienen….ook al moeten zij zich hier asociaal gedragen t.o.v. de bewoners. Probleem is dat de overheid weinig doet. Je kunt klagen, de politie bellen……het helpt niet veel. Wij hebben ons appartement boven een bar moeten verkopen omdat tot 04.30 en soms tot 05.30 een gigantisch kabaal vanuit de bar het slapen onmogelijk maakte. Gesprekken met de eigenaar haalden niet veel uit….dus daarop volgt ruzie. Dus koop nooit een appartement in de buurt van een bar. Procederen hier duurt jaren en dat kun je niet uitzingen.

 8. Helemaal mee eens.
  Wij hebben er 3 weken boven gezeten.
  Vreselijke muziek en het begon al om 10 uur s’morgens.
  En dan de dronken Engelsen meelallen de hele dag.
  Daardoor hebben wij veel van de omgeving gezien, wisten niet hoe gauw wij weg moesten gaan.
  De eigenaar was ook geen prettige man.

 9. Leuke bar
  Goede locatie
  Goede lifemuziek
  De muziek, niet te luid, is niet het probleem
  Het PUBLIEK is het probleem
  Die staan dronken, tierend en zeer luid mee te zingen tot half op de boulevard
  Mede door oorzaak van de kleine bar ( chiringuita) die op de hoek van de Tiki Beach Bar en de boulevard staat
  Daar is het makkelijk om drank te kopen en iedereen wil daar op de barkrukken zitten, omheen staan of op de grond zitten
  Haal die weg en verbod om op straat te staan
  Er zijn meerdere barren met veel Engelsen in de buurt en daar staat bijna nooit iemand op straat
  Chiringuita weghalen zal al veel oplossen denk ik

  1. Wie gaat er nou wonen boven zo’n horeca-bedrijf ?…Dan vraag je er om, en al helemaal in zo’n heksenketel als Benidarm.
   Toch heb je op andere locaties ook al gauw problemen met “lawaai” :
   de huizen en flats zijn meestal slecht geïsoleerd waardoor je je kapot kan ergeren als op elke zondag een hele familie bij je buren komt eten, ik noem ook het verkeerslawaai en dan nog de enorme herrie die de vuilniswagens in de wijken veroorzaken ‘s avonds om 22.00 u.
   Als je een woning zoekt, blijf dan ook beter ver van de voetbalstadions en scholen vandaan.
   Voor de rest heb ik het wel naar mijn zin in Spanje….

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken