skip to Main Content
FC Barcelona presenteert nieuw wapenschild of clublogo
FCB / Twitter

FC Barcelona presenteert nieuw wapenschild of clublogo

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

FC Barcelona presenteert nieuw wapenschild of clublogo

FCB / Twitter

VOETBAL – Voetbalclub FC Barcelona heeft een nieuw wapenschild of logo gepresenteerd die praktisch identiek is aan het oude maar dan zonder de letters FCB in het midden. In een korte video die op Twitter werd geplaatst is de evolutie van het wapenschild (escudo) te zien. De verandering is nog niet definitief want er moet nog over gestemd worden door de clubleden.

FC Barcelona is trouw aan de stad Barcelona (links boven), “het land” Catalonië (rechts boven) en de traditionele “blaugrana” kleuren in het midden beneden. Ook de voetbal in het midden bovenop de blauw/rode verticale balken is iets moderner geworden.

Volgens de club is er niets mis met het oude logo maar sinds de oprichting van FC Barcelona in 1899 werden de wapenschilden regelmatig veranderd, zoals te zien is in onderstaande korte video met daarin de oude logo’s.

In de reacties op het Twitter bericht wordt er positief maar ook negatief gereageerd door FCB fans. Zo schrijft een persoon dat hij kwaad is omdat hij net een tatoeage heeft laten zetten met dus het oude wapenschild (met FCB letters). Anderen schrijven dat het beter is om de gele bal in het midden te vervangen door het hoofd van de “motor” van FCB, Lionel Messi.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken