skip to Main Content
Slechtste september maand ooit wat betreft slachtoffers partnergeweld in Spanje
123rf

Slechtste september maand ooit wat betreft slachtoffers partnergeweld in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Slechtste september maand ooit met partnergeweld

123rf

MADRID – Dit jaar zijn er meer dodelijke slachtoffers te betreuren in partnergeweld misdaden dan ooit tevoren in Spanje. Tot nu toe zijn er alleen in de septembermaand 11 personen om het leven gebracht waaronder twee meisjes. Tot nu toe zijn er dit jaar alweer 38 personen om het leven gebracht door de partners of voormalige partners.

In deze septembermaand die nog niet is afgelopen zijn er 9 vrouwen en twee meisjes om het leven gebracht waarbij deze gezien worden als partnergeweld ofwel in het Spaans violencia machista. Nog nooit sinds men de aantallen bijhoudt zijn er zoveel vrouwen in een maand om het leven gekomen.

Het zijn trieste cijfers maar in januari en februari werden er elke maand 2 vrouwen vermoord door hun (voormalige) partner, 3 vrouwen in maart, 4 in april toen een vader ook zijn zoon vermoordde. In mei stierf 1 vrouw door toedoen van haar partner, in juni 5 vrouwen en in juli en augustus in elke maand 6 vrouwen.

Het zijn geen leuke statistieken maar deze maand september is de zwartste maand ooit aangezien alleen in december 2008 er ook 11 vrouwen om het leven kwamen. In juni 2010, juni 2010, juni 2012, december 2015 en februari 2017 kwamen er in een maand 10 vrouwen om het leven door toedoen van een (voormalige) partner.

Tot nu toe dit jaar (2018) zijn er alweer 38 vrouwen om het leven gebracht in misdaden die gezien worden als partnergeweld. De trieste teller staat echter alweer op 962 vrouwen sinds het jaar 2003, het eerste jaar dat er gegevens werden bijgehouden. Gedurende heel 2017 werden er 48 vrouwen en 8 kinderen om het leven gebracht in partnergeweld gevallen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Er lopen veel psychopaten rond in Spanje, eerst oefenen op dieren, en dan geweld plegen op hun vrouw of andere mensen. Hoe komt het dat dit zoveel gebeurd in Spanje?

 2. En dan maar naar de “Processie” gaan die vrome Spanjaarden, kinderen omhoog duwen tegen een beeld “Marie” punthoeden met masker dragen als boete . Een vrouw vertelde mij dat haar familie ook zo een punthoed dragen waarop ik zegde “en als ze thuis komen vermoorden ze hun vrouw” heeft haar koffie uit gedronken en weg was ze. Beseffen mensen niet, dat de mens een god gemaakt heeft niet andersom.

  1. Dat noemt men hypocrisie, daar zijn ze hier als de besten in, elke week naar de kerk en daarna hun vrouw in elkaar rammen.

   1. Gingen ze maar naar de kerk, veel Spanjaarden laten zich dopen, doen hun communie en zien verder nooit meer een kerk van binnen, hooguit met de kerstmis of Aller Heiligen.
    Salon-Katholieken noem ik dat.
    Kruisjes slaan bij de vleet maar ondertussen zo verrot zijn als de pieten.
    Maar ik vraag me wel af, of het alleen in Spanje zo is, dieren mishandeling komt in veel meer landen voor, ja ja, ook in Nederland. Alleen dan noemen ze het anders.
    Mensen die anderen afmaken in relaties of daarna, kijk de krant vandaag, man schiet zijn vrouw en 2 kindjes dood en daarna zichzelf in Amsterdam.
    Afgelopen week, Papendrecht, heel gezin dood, man vermoord zijn vrouw en kindjes en zet het huis in de brand en laat daarbij zelf ook het leven.
    En zo is de lijst daar ook echt niet kort.
    Dus tja, is het alleen Spanje dat zo is of is de mens in algemene zin zo langzamerhand van het padje af…? Ik vrees dat laatste. Kijk om je heen, de hele maatschappij is veel asocialer dan pak ´m beet 25 jaar terug, althans in mijn belevenis hoor.
    Mijn idee, het komt in Spanje veel voor, teveel, maar ook in andere landen gebeurd het veel vaker dan vroeger. En alles komt op TV, internet en in de krant, dus anderen die goed gek zijn, komen daardoor ook weer op domme plannen. Helaas helaas.
    Elke dode door relationele ellende is er 1 teveel, en dat is on topic bij dit bericht.

 3. Een Spanjaard vertelde me dat het grootste gedeelte voor rekening van Zuid Amerikanen komt. Maar daar heb ik geen bewijs van. Maar zo lang men zo wreed tegen dieren is, zal dit ook tegen mensen blijven.

  1. Als je het nieuws volgt en vooral het lokale zul je zien dat het niet aan de Zuid Amerikanen ligt maar gewoon bij de Spanjaarden zelf. Dit geweld is er altijd al geweest maar nu begint het echt trieste cijfers aan te geven. En inderdaad het begint met het mishandelen van dieren en zo verder naar mens en kind. Daar zijn al zat boeken over geschreven door de tijd heen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken