skip to Main Content
Nederlanders bouwen grootste studentencomplex van Madrid
Student Experience

Nederlanders bouwen grootste studentencomplex van Madrid

MADRID – Het Nederlandse bedrijf Student Experience heeft een groot terrein gekocht in Pozuelo de Alarcón waar men van plan is het grootste studentencomplex van Madrid te bouwen. Het zal 30.000 m2 groot zijn en plaats bieden aan 600 studenten. Student Experience heeft 11 miljoen euro betaald voor het terrein dat van de Spaanse Belastingdienst werd gekocht na een veiling.

Student Experience heeft grootste plannen voor Spanje en wil na de bouw en opening van de grootste studentencomplex van Madrid in 2020 ook vestigingen bouwen in Málaga, Granada, Sevilla en Salamanca.

In het nog te bouwen studentencomplex komen 600 individuele appartementen voor studenten met eigen keuken, badkamer en een terras/balkon. Daarnaast heeft het complex congresruimtes, co-working ruimtes, een zwembad, gym, restaurants, bars en sportvoorzieningen.

Het Nederlandse initiatief om studenten te huisvesten in Madrid is meteen een van de grootste van Spanje. In Palma op Mallorca is men bezig met de bouw van een complex voor 1.000 personen en in Sevilla wordt een residentie gebouwd voor 800 studenten. In Barcelona staat een wooncomplex gepland voor 750 studenten en in Valencia een residentie voor 600 studenten. 

In diverse steden zoals Barcelona, Madrid en Valencia zijn reeds studentencomplexen te vinden waar rond de 500 studenten kunnen wonen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken