Search
menu
Search

Nederlanders bouwen grootste studentencomplex van Madrid

Oeps ... foto ontbreekt!

Nederlanders bouwen grootste studentencomplex van Madrid

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Nederlandse bedrijf Student Experience heeft een groot terrein gekocht in Pozuelo de Alarcón waar men van plan is het grootste studentencomplex van Madrid te bouwen. Het zal 30.000 m2 groot zijn en plaats bieden aan 600 studenten. Student Experience heeft 11 miljoen euro betaald voor het terrein dat van de Spaanse Belastingdienst werd gekocht na een veiling.

Student Experience heeft grootste plannen voor Spanje en wil na de bouw en opening van de grootste studentencomplex van Madrid in 2020 ook vestigingen bouwen in Málaga, Granada, Sevilla en Salamanca.

In het nog te bouwen studentencomplex komen 600 individuele appartementen voor studenten met eigen keuken, badkamer en een terras/balkon. Daarnaast heeft het complex congresruimtes, co-working ruimtes, een zwembad, gym, restaurants, bars en sportvoorzieningen.

Het Nederlandse initiatief om studenten te huisvesten in Madrid is meteen een van de grootste van Spanje. In Palma op Mallorca is men bezig met de bouw van een complex voor 1.000 personen en in Sevilla wordt een residentie gebouwd voor 800 studenten. In Barcelona staat een wooncomplex gepland voor 750 studenten en in Valencia een residentie voor 600 studenten. 

In diverse steden zoals Barcelona, Madrid en Valencia zijn reeds studentencomplexen te vinden waar rond de 500 studenten kunnen wonen.

https://youtu.be/N6-98N1XK7k
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?