Nederlanders bouwen grootste studentencomplex van Madrid

Nederlanders bouwen grootste studentencomplex van Madrid
Beeld: Student Experience

MADRID – Het Nederlandse bedrijf Student Experience heeft een groot terrein gekocht in Pozuelo de Alarcón waar men van plan is het grootste studentencomplex van Madrid te bouwen. Het zal 30.000 m2 groot zijn en plaats bieden aan 600 studenten. Student Experience heeft 11 miljoen euro betaald voor het terrein dat van de Spaanse Belastingdienst werd gekocht na een veiling.

Student Experience heeft grootste plannen voor Spanje en wil na de bouw en opening van de grootste studentencomplex van Madrid in 2020 ook vestigingen bouwen in Málaga, Granada, Sevilla en Salamanca.

In het nog te bouwen studentencomplex komen 600 individuele appartementen voor studenten met eigen keuken, badkamer en een terras/balkon. Daarnaast heeft het complex congresruimtes, co-working ruimtes, een zwembad, gym, restaurants, bars en sportvoorzieningen.

Het Nederlandse initiatief om studenten te huisvesten in Madrid is meteen een van de grootste van Spanje. In Palma op Mallorca is men bezig met de bouw van een complex voor 1.000 personen en in Sevilla wordt een residentie gebouwd voor 800 studenten. In Barcelona staat een wooncomplex gepland voor 750 studenten en in Valencia een residentie voor 600 studenten. 

In diverse steden zoals Barcelona, Madrid en Valencia zijn reeds studentencomplexen te vinden waar rond de 500 studenten kunnen wonen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Reageer op dit artikel

  Abonneer  
Abonneren op
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.