menu: rubrieken, zoeken & meer

Catalaanse regio waarschuwt voor kerstdiners van maximaal 6 personen

Catalaanse regio waarschuwt voor kerstdiners van maximaal 6 personen
Beeld: 123rf

Catalaanse regio waarschuwt voor kerstdiners van maximaal 6 personen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De Catalaanse regionale overheid heeft gewaarschuwd voor de traditionele kerstdiners en het feit dat vanwege de corona-crisis en genomen maatregelen er maar maximaal 6 personen bij elkaar mogen komen. Dat zou dus betekenen dat de jaarlijks terugkerende kerstdiners van bedrijven maar ook binnen families geen doorgang kunnen vinden of op een geheel andere wijze.

Zoals we eerder al schreven komen langzaamaan steeds meer corona-maatregelen naar buiten die ook te maken hebben met de kerstperiode, Driekoningen optochten en carnaval. Het eerste wat er aan zit te komen is kerstmis waarbij er maatregelen worden genomen voor de kerstmarkten, kerstactiviteiten en dat de meeste gemeenten meer geld investeren in de kerstverlichting en versieringen om de verkopen te stimuleren.

Nu heeft de Catalaanse Volksgezondheid afdeling gemeld dat men in Catalonië er rekening mee moet houden dat vanwege het maximaal aantal van 6 personen dat bijeen mag komen dus ook beperkingen op zal leveren voor de traditionele kerstdiners en familie-kerstbijeenkomsten.

De vraag is natuurlijk hoe men dat gaat controleren want in Spanje is de kerstbijeenkomst met de familie heilig en dat beperken tot slechts 6 personen is ondoen- en oncontroleerbaar. Verder moet men ook de anderhalve meter respecteren maar ook dat lijkt erg moeilijk hanteerbaar.

Verder meldt de Catalaanse Volksgezondheid afdeling ook dat ze hoopt dat rond de kersttijd men de maatregelen kan versoepelen maar daarvoor moeten alle inwoners van Catalonië samenwerken om het coronavirus en het nog steeds stijgende aantal besmettingsgevallen onder controle te krijgen.