skip to Main Content
Hoe internet ster “El Risitas” de wereld veroverd met zijn aanstekelijke lach

Hoe internet ster “El Risitas” de wereld veroverd met zijn aanstekelijke lach

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

risitas2aMADRID – Als je hem ziet moet je al bijna lachen maar als “El Risitas” begint te lachen kom je niet meer bij. Juan Joya Borja is in Spanje bekend als “El Risitas” wat zoveel betekend als “de lacher” of in het Engels “The Giggles” wat eigenlijk weer slappe lach betekend. Wellicht heb je hem wel eens gezien in een van de vele parodie video’s die op YouTube rondcirculeren. Nu gaat hij Scandinavië veroveren met een pizza reclame.

Juan Joya Borja werd in 1962 in Sevilla geboren. Als “El Risitas” werd hij begin jaren 2000 bekend toen hij als grappenmaker in het toenmalige populaire televisieprogramma El Vagamundo van presentator Jesús Quintero optrad. Daarna speelde de lachende man ook nog mee in de film Torrente 3 en diverse Andalusische tv-programma’s. Hij werd met name bekend vanwege zijn persoonlijkheid en de ongelooflijk aanstekelijke lach.

Het was echter een tijdje rustig rondom de lachende tandeloze humorist totdat plotsklaps YouTube hem weer in de schijnwerpers zette. Er verschenen anderhalf jaar geleden in een keer diverse video’s waarin hij iets uitlegt in het programma El Vagamundo maar waar YouTubers kun eigen ondertiteling bij hebben geplakt met teksten die niets met het verhaal wat El Risitas verteld te maken hebben. Zo werd er gelachen over de laatste MacBook’s, de crisis, werkloosheid en een interview over de studenten oproer op Egyptische Universiteiten.

Dankzij deze YouTube filmpjes is El Risitas weer helemaal terug van weggeweest en is hij zelfs door een Fins voedselbedrijf aangenomen om over een pizza te praten. Het Finse productieteam reisde af naar Sevilla waar de korte commercial werd opgenomen met de nog steeds lachende El Risitas. Volgens de Finse producers was het lastig om de man te lokaliseren aangezien hij geen e-mail heeft, geen telefoon en geen website.

Orkla Foods Finland wilde eens een andere reclame dan normaal en dus werd El Risitas opgetrommeld om de vreemde nieuwe pizza aan te prijzen met zijn aanstekelijke lach. Er worden zelfs t-shirts met een afdruk van zijn gezicht en de tekst “cuñaoooo” (schoonbroer) erop gedrukt, een van zijn bekendste uitspraken – (Remco Stoffer)

Lees ook: Wat zegt de ontevreden ambtenaar nu eigenlijk echt in het bekende filmpje

Bekijk alle video’s hier op YouTube.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken