skip to Main Content
Valencia wil ook geen wintertijd meer

Valencia wil ook geen wintertijd meer

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

wintertijdVALENCIA – De autonome deelstaat Comunidad Valenciana wil, net zoals de Balearen eilanden, af van de wintertijd. Alle regionale politici zijn het erover eens dat het afschaffen van de wintertijd ten goede zal komen aan de kwaliteit van het leven en ook economische voordelen zal hebben. Een soortgelijke reden gaf de regionale regering van de Balearen eilanden ook al op toen zij begin deze week bekend maakten de wintertijd te willen afschaffen, iets waar zij overigens geen bevoegdheid voor hebben.

Volgens Les Corts Valencianes zou de afschaffing van de wintertijd betekenen dat er meer uren zonlicht zal zijn op het einde van de dag wat ten goed komt aan de toeristensector, de economie en de kwaliteit van het leven van de inwoners van de regio. Daarnaast is men er van overtuigd dat de ligging van de regio Valencia aan de rechterkant van de Greenwich tijdlijn, net zoals Catalonië en de Balearen, inhoudt dat ze eigenlijk altijd een zomertijd moeten hebben.

Deze zaterdag op zondag nacht om 3:00 uur zal de klok weer een uurtje achteruit gaan, iets wat voor steeds meer conflicten zorgt. Ook in Nederland vindt men het systeem van de zomer- en wintertijd achterhaald aangezien het geen aantoonbare voordelen oplevert voor de economie of kostenbesparing. Sterker nog, experts zeggen dat het veranderen van de klok gezondheidsrisico’s met zich meebrengt – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. voor mij ook voor altijd zomertijd !!! dan kan men een hele lange periode van het jaar nog wat van de zon genieten na het werk, zou voor de meeste mensen ten goede komen

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken