skip to Main Content
38.000 inwoners van Menorca zonder stroom na een tornado
Twitter

38.000 inwoners van Menorca zonder stroom na een tornado

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

38.000 inwoners van Menorca zonder stroom na een tornado

Twitter

MAHON – Een waterhoos ook wel “manga marina” in het Spaans en “cap de fibló” in het Menorquin genoemd heeft ervoor gezorgd dat er naast veel schade geen elektriciteit is op Menorca. Meer dan de helft van het Balearen eiland, wat zo’n 38.000 inwoners zijn, zitten dankzij een tornado op zee en daarna aan land zonder stroom. Volgens de stroomleveranciers zal dat waarschijnlijk 24 uur gaan duren.

Terwijl de elektriciteitsmaatschappijen op het eiland Menorca hard aan het werk zijn om de omgewaaide elektriciteitsmasten en kabels te vervangen, zijn anderen begonnen met het puinruimen, omgewaaide bomen en muren verwijderen en straten en pleinen schoon te maken na de enorme regenval.

Het zijn met name de gemeenten Alaior, Ciutadella, Es Mercadal, Es Migjorn en Mahón die getroffen zijn door de stroomuitval en de schade door de regen. De waterhoos (ook wel tornado of manga marina genoemd in Spanje) vond plaats voor de kust van de gemeente Alaior waarna deze aan land ging en voor schade heeft gezorgd.

Asturië

Het is niet alleen Menorca waar de inwoners zonder stroom zitten, dat gebeurde ook op het vasteland in de deelstaat Asturië. Daar werden de dorpen in de gebieden Quirós, Belmonte de Miranda, Degaña, Ibias, Somiedo en Cangas del Narcea getroffen door een stroomstoring getroffen waarbij er tenminste 15.000 families geen elektriciteit hebben.

 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Hola redactie,

    Ik woon op Menorca en in MAO ofwel Mao of hier MO . Er zijn 71 generators vanaf het vasteland aangekomen en die worden nu een voor een aangesloten. WQel in Ciatudella, Fererias , Grand Mignon, Me3rcadal, Alayor , Cala Porter en nog een aantal kleine gemeenten. Maar in Mao hebben we nog steeds stroom. Niet alleen de mast is getroffen , maar ook de onderzeese kabel die naar vanaf Mallorca naar Menorca loopt en die ons eiland ten delen van stroom voorziet. In Mao staat ook een Endessa centrale maar die kan door het inmiddels verdubbeld gebruik niet het hele eiland voorzien. Hier hier geldt dat men van de slogan regeren is vooruitzien, nog NOOIT heeft gehoord. Je ziet het aankomen, waarschuwt voor de mogelijke gevolgen en ze halen hun schouders op. Als er inderdaad wat gebeurt, zijn ze in opperste verbazing en vragen zich af hoe het ze is overkomen. Onderhoud, voorzieningen m.n. ook in het kader van het veranderde klimaat gewoon niks doen en de boel gewoon laten rotten. Tenzij ze geld van Brussel krijgen dan kan het wel, maar wel eerst moet de politiek eerst corrupt als ze zijn de eigen zakken vullen. Ook dan weer werk voor de helft of slecht uitgevoerd en weer terug naar af. Walgelijk !

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken