Search
menu
Search

Dinsdagochtend 29 oktober het gevaarlijkst op de Spaanse wegen

Oeps ... foto ontbreekt!

Dinsdagochtend 29 oktober het gevaarlijkst op de Spaanse wegen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de Spaanse ANWB ofwel de Real Automóvil Club de España (RACE) is het voor mensen in Spanje die dinsdagochtend 29 oktober tussen 8 en 9 uur naar hun werk rijden of op straat rijden met een ander voertuig het gevaarlijkste moment van het jaar. Het is in dat ene uur dinsdagochtend dat er volgens de statistieken de meeste kans is op een ongeval op de Spaanse wegen. Oppassen dus!

Volgens de statistieken waarbij er gekeken is naar de momenten dat de meeste ongevallen plaatsvinden zijn de dinsdagochtenden altijd het gevaarlijkst maar de situatie van deze laatste dinsdag van de maand oktober, in de herfst en na het overschakelen naar de wintertijd maakt het extra gevaarlijk op de weg.

De Spaanse RACE heeft daarbij gekeken naar de gegevens van de Spaanse Verkeersdienst DGT, de gegevens van het Ministerie van Volksgezondheid, de informatie van het Spaanse Bureau van de Statistik en van EUROSTAT. 

Er werden tijdens een enquête ook nog eens 2.000 automobilisten ondervraagd waaruit de RACe concludeert dat dinsdagochtend 29 oktober tussen 8 en 9 uur het extra gevaarlijk is op de Spaanse wegen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?