Dinsdagochtend 29 oktober het gevaarlijkst op de Spaanse wegen

Dinsdagochtend 29 oktober het gevaarlijkst op de Spaanse wegen
Beeld: Freepik

Dinsdagochtend 29 oktober het gevaarlijkst op de Spaanse wegen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de Spaanse ANWB ofwel de Real Automóvil Club de España (RACE) is het voor mensen in Spanje die dinsdagochtend 29 oktober tussen 8 en 9 uur naar hun werk rijden of op straat rijden met een ander voertuig het gevaarlijkste moment van het jaar. Het is in dat ene uur dinsdagochtend dat er volgens de statistieken de meeste kans is op een ongeval op de Spaanse wegen. Oppassen dus!

Volgens de statistieken waarbij er gekeken is naar de momenten dat de meeste ongevallen plaatsvinden zijn de dinsdagochtenden altijd het gevaarlijkst maar de situatie van deze laatste dinsdag van de maand oktober, in de herfst en na het overschakelen naar de wintertijd maakt het extra gevaarlijk op de weg.

De Spaanse RACE heeft daarbij gekeken naar de gegevens van de Spaanse Verkeersdienst DGT, de gegevens van het Ministerie van Volksgezondheid, de informatie van het Spaanse Bureau van de Statistik en van EUROSTAT. 

Er werden tijdens een enquête ook nog eens 2.000 automobilisten ondervraagd waaruit de RACe concludeert dat dinsdagochtend 29 oktober tussen 8 en 9 uur het extra gevaarlijk is op de Spaanse wegen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.