menu: rubrieken, zoeken & meer

Andalusië als regio en 448 gemeenten tot 9 november in lockdown

Andalusië als regio en 448 gemeenten tot 9 november in lockdown
Beeld: Junta de Andalucía

Andalusië als regio en 448 gemeenten tot 9 november in lockdown

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – Op woensdag zijn er vier autonome regio’s bijgekomen waar de regionale overheden hebben besloten hun regio hermetisch te sluiten met een lockdown tot in ieder geval 9 november. We hebben het over Murcia, Castilië en León en Castilla-La Mancha en uiteindelijk woensdagavond ook Andalusië. Op dit moment zijn 9 van de 17 autonome regio’s in een lockdown geplaatst. De kans is groot dat daar ook Catalonië en de Valencia regio en deels de Madrid regio bij gaan komen de komende dagen of uren.

De regiopremier Andalusië Juanma Moreno heeft woensdagavond 28 oktober bevestigd wat veel mensen al vreesden: de hele autonome regio Andalusië zal van vrijdag 30 oktober tot 9 november in een lockdown geplaatst. 8,5 miljoen inwoners mogen de regionale grenzen niet overschrijden de komende 10 dagen.

Maar daar blijft het niet bij want de inwoners van de provincies en steden Granada, Sevilla en Jaén mogen ook hun gemeente niet verlaten en niemand mag deze steden binnenkomen. Datzelfde geldt ook voor de gemeenten die horen bij de sanitaire districten Córdoba-Sur, La Vega de Málaga, Jerez-Costa Noroeste en Sierra de Cádiz. 

In de provincie Málaga geldt de lockdown voor de volgende gemeenten (alleen binnenland en niet Málaga stad en de Costa del Sol): Alameda, Almargen, Antequera, Archidona, Campillos, Cañete la Real, Cuevas Bajas, Cuevas de San Marcos, Fuente de Piedra, Humilladero, Mollina, Sierra de yeguas, Teba, Valle de Abdalajís, Villanueva de Algaidas, Villanueva de la Concepción, Villanueva de Tapia, Villanueva del Rosario en Villanueva del Trabuco.

UPDATE: Bekijk HIER alle gemeenten, dorpen en steden die te maken hebben met de lokale lockdowns waar je dus niet de gemeentegrens mag overschrijden of binnen mag komen. Het is een lange lijst onderverdeeld per provincie.

Het gaat om 4,3 miljoen inwoners van 448 gemeenten die zonder geldige reden hun stad of dorp niet mogen verlaten tot 9 november terwijl dat in totaal ook geldt voor meer dan 8,5 miljoen inwoners van Andalusië die de autonome regio niet mogen verlaten. Niemand mag ook zonder geldige reden Andalusië binnenkomen tot 9 november. Moreno heeft aangegeven dat de sitautie elke twee weken wordt geëvalueerd waarna besloten wordt of de lockdown verleng moet worden of niet.

De sinds zondag 25 oktober ingestelde landelijke avondklok blijft in Andalusie gehandhaafd van 23 tot 6 uur maar de restaurants en bars mogen iets later sluiten, om 22.30 uur in plaats van 22 uur.

Op dit moment (en dat verandert snel) hebben de volgende autonome regio’s tot 9 november een lockdown ingesteld:

  • Castilië en León
  • Castilla-La Mancha
  • Navarra
  • La Rioja
  • Baskenland
  • Asturië
  • Baskenland
  • Aragón
  • Murcia
  • Andalusië