Castilië en León en Castilla-La Mancha in lockdown maar Madrid regio nog niet (UPDATE)

RTVE
Beeld: RTVE

Castilië en León en Castilla-La Mancha in lockdown maar Madrid regio nog niet (UPDATE)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Er komen steeds meer regionale overheden in Spanje die hun eigen autonome regio op slot doen om niemand meer binnen te laten en niemand naar buiten te laten gaan. Op woensdag werd bekend dat niet alleen de autonome regio Murcia voor 15 dagen in een lockdown gaat maar ook de regio’s Castilië en León en Castilla-La Mancha. De Madrid regio, die samen met de twee Castillas een bijeenkomst, had heeft nog geen beslissing genomen over een regionale lockdown.

De regionale premiers van Castilië en León, Castilla-La Mancha en Madrid regio hebben woensdag een bijeenkomst gehad om samen corona-maatregelen te nemen. De twee Castillas willen voorkomen dat de inwoners van Madrid het komende weekend op vakantie komen tijdens een feestweekend (Todos los Santos) terwijl de regionale premier van de Madrid regio haar privé strijd tegen de centrale regering voortzet.

Bij de persbijeenkomst maakten de regionale premiers van Castilla-La Mancha en Castilië en León bekend dat beide regio’s tot 9 november in een lockdown gaan terwijl de regionale premier van de Madrid regio om een lockdown van slechts enkele dagen gaat vragen aan de Spaanse premier Pedro Sánchez. Met andere woorden, de Madrid regio zit niet op dezelfde lijn als de twee aansluitende regio’s.

Op dit moment is de helft van Spanje in een lockdown terecht gekomen. Zo hebben de volgende autonome regio’s de regionale grenzen met andere regio’s gesloten:

 • Castilië en León
 • Castilla-La Mancha
 • Navarra
 • La Rioja
 • Baskenland
 • Asturië
 • Aragón
 • Murcia 
 • Andalusië
 • Cantabrië

De kans is groot dat ook de volgende autonome regio’s de komende dagen in een lockdown gaan: 

 • Valencia regio
 • Catalonië (UPDATE: alleen in de weekenden en alleen in de gemeenten)
 • Madrid regio (UPDATE: alleen in de weekenden dat er een feestdag is)

UPDATE: Cantabrië heeft op donderdag ook de lockdown van de autonome regio aangekondigd die zal gelden tot 9 november. Verder is bekend dat de Madrid regio alleen een gedeeltelijke lockdown zal invoeren gedurende de weekenden, dus van vrijdag tot maandagochtend. Iet soortgelijks zal ook de autonome regio Catalonië doen, alleen een lockdown in de weekenden en alleen in de gemeenten, dus niet de regionale grenzen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.