Search
menu
Search

Bodega’s in Spanje verkopen meer wijn maar hebben bijna geen flessen meer

Bodega's in Spanje verkopen meer wijn maar hebben bijna geen flessen meer
Beeld: Freepik

Bodega’s in Spanje verkopen meer wijn maar hebben bijna geen flessen meer

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het gaat goed met de verkopen van de Spaanse wijn en de pre-covid cijfers worden bijna weer gehaald maar de bodega’s hebben met een nieuw probleem te maken. En dat probleem is glas want het wordt steeds lastiger om flessen te krijgen vanwege de problemen met de inkoop van glas en andere materialen zoals karton en hout.

Spaanse wijnmakerijen detecteren een ‘vroeg herstel’ in de verkoop waardoor ze tegen het einde van dit jaar niveaus kunnen bereiken die vergelijkbaar zijn met die van vóór de pandemie. De toenemende moeilijkheden bij het verkrijgen van glas of karton bedreigen de verbetering van de sector echter.

Vraag naar Spaanse wijn is er genoeg en ondanks dat er hard gewerkt wordt kan de levering gevaar lopen omdat er geen flessen zijn. Het flessen-gebrek heeft alles te maken met de lockdowns in 2020 tijdens de hoogtijdagen van de corona-pandemie en de nu moeilijke maritieme levering van producten.

Ook de glasmakers werken 24 uur per dag en zeven dagen in de week om de vraag aan te kunnen maar dat is nog steeds niet genoeg. Er is gebrek aan glas maar ook kurk en andere materialen zoals de labels, karton en hout die nodig zijn voor de verkoop van wijn. 

Er zijn wachttijden van drie tot zes maanden en dat heeft direct gevolgen voor de prijzen van de  wijn die tussen de 5% en 8% hoger zullen zijn. De wijnsector hoopt dat na de kerstperiode de problemen opgelost zijn.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?