skip to Main Content
In provincie Girona wonende pianiste ontloopt celstraf wegens geluidsoverlast

In provincie Girona wonende pianiste ontloopt celstraf wegens geluidsoverlast

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – In Girona is een pianiste met de schrik vrij gekomen nu de rechter heeft besloten dat zij niet zeven jaar de cel in hoeft vanwege geluidsoverlast. De jonge vrouw en haar ouders, die mee in de beklaagdenbank stonden, werden vrijgesproken.

Een rechtbank in Girona besliste dinsdagavond dat er niet genoeg bewijs was tegen de 26-jarige Laia Martin en haar ouders. Het geluid van een klavier kan soms de minst zenuwachtige mens de kast opjagen, maar in dit geval zijn de beschuldigingen ongegrond, luidde het woensdag in de media.

De muzikante werd ervan beschuldigd, als studente in het dorpje Puigcerdà in de Pyreneeën een buurvrouw met haar pianospel jarenlang te hebben geterroriseerd. De ouders werden eveneens aangeklaagd, omdat ze het pianospel toelieten. Het Openbaar Ministerie had onlangs de gevorderde strafmaat van zeven en een half jaar teruggeschroefd naar 20 maanden.

De buurvrouw, die de familie van de muzikante de vorige jaren al om andere redenen voor de rechtbank had gedaagd en nu over “zware psychologische schade” had geklaagd, heeft de gevolgen van de door haar beweerde geluidsoverlast zwaar overdreven, luidt het.

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken