skip to Main Content
Inwoners Spaans dorp toch geen miljonair na overlijden bedenker Corona biermerk

Inwoners Spaans dorp toch geen miljonair na overlijden bedenker Corona biermerk

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

LEÓN – Een gerucht of valse informatie verspreid door diverse mensen kan veel misverstand teweeg brengen. Dat gebeurde ook in het slaperige dorp Cerezales del Condado in de deelstaat Castilla y León waar alle inwoners zich rijk rekenden na het overlijden van het Mexicaanse Corona biermerk bedenker Antonio Fernández. Het gerucht ging namelijk dat hij meer dan 200 miljoen had nagelaten aan de minder dan 100 inwoners van het geboortedorp van de in Mexico rijk geworden Spanjaard. Niets bleek echter minder waar.

Antonio Fernández Rodríguez werd op 13 december 1917 geboren in het slaperige dorpje Cerezales del Condado in de provincie León (Castilla y León). Afgelopen 31 augustus overleed de rijke zakenman echter op 98-jarige leeftijd in Ciudad de Mexico. In 1949 verhuisde de Spanjaard naar Mexico waar hij ging werken voor de bierbrouwer Grupo Modelo. Het was de Spanjaard die uiteindelijk het biermerk Corona bedacht waarna hij later tot grote baas werd benoemd en meer dan 60 jaar in totaal bij het bedrijf werkte.

Antonio en zijn vrouw Cinia hadden zelf geen kinderen maar de Spanjaard heeft wel meer dan vijftig neven en nichten. Na zijn dood heeft Antonio een groot deel van zijn fortuin geschonken aan nakomelingen van zijn twaalf broers en zussen en delen ook de meer dan vijftig neven en nichten mee in het fortuin. Degene die echter geen geld krijgen van de erfenis zijn de inwoners van het geboortedorp van de Spaanse zakenman, iets wat men in eerste instantie wel dacht.

Aan de ene kant is deze gedachte ook niet helemaal zo vreemd aangezien de rijke Spaanse zakenman altijd meegeholpen heeft met het onderhouden van de gemeenschap van zijn geboortedorp. Zo investeerde de biermaker in het drinkwatersysteem, de restauratie van diverse gebouwen zoals de kerk, een kapel en de lokale begraafplaats en de bouw van een cultureel centrum.

Voorlopig zal die geldkraan dichtgedraaid worden, tenzij de erfgenamen verder gaan met het financieren van het kleine dorp. Wel heeft Cerezales del Condado een straat vernoemd naar de biermaker en wordt er nog steeds Mexicaans bier geschonken in de lokale bar  – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken