skip to Main Content
Ibiza stad heeft te maken met een ratten invasie

Ibiza stad heeft te maken met een ratten invasie

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – Het in de zomer drukbezochte party eiland Ibiza heeft al enkele maanden te maken met een invasie van ratten waarbij er tientallen foto’s en video’s door inwoners via de sociale media gedeeld worden van dode of vluchtende ratten op de straten, pleinen en in gebouwen. De inwoners van de hoofdstad van Ibiza hebben het helemaal gehad met de rattenplaag en eisen oplossingen. Ratten zijn er altijd geweest in de stad maar sinds de brand in een natuurgebied in de stad zelf is het aantal ratten verdubbeld.

Waarschijnlijk zijn bij de natuurbrand in Ses Feixes in maart van dit jaar de ratten voor het vuur gevlucht en de stad ingerend op zoek naar een nieuwe plaats om te leven. De brandweer deed toendertijd al melding van het feit dat de ratten over de laarzen van de brandweermannen renden op zoek naar een veilige plaats terwijl er ook vele honderden de brand niet overleefden. Sindsdien is gedurende de zomermaanden het aantal meldingen van dode en levende ratten in Ibiza stad flink toegenomen.

Enkele weken vond er een andere kleinere brand plaats op een stuk verlaten grond waar veel afval lag in de wijk Sa Penya en ook daar vluchtten de ratten alle kanten op. Met de eerste regenbuien van de winter en overstromende riolen komen de dode ratten bovendrijven en op straat te liggen waarna het soms dagen duurt voordat de gemeente ze opruimt.

De ratten zijn inmiddels op meerdere plaatsen in de stad aanwezig waarbij ze gezien worden in trappenhuizen van appartementencomplexen, op schoolpleinen, op stadspleinen, op straat en in parkeergarages. De gemeente wil nog niet spreken van een plaag maar de inwoners die elke dag wel ratten zien, menen dat er wel sprake is van een rattenplaag. Men heeft al tientallen officiële klachten ontvangen over de problematiek van de ratten.

De gemeente is weliswaar reeds begonnen met maatregelen te treffen maar volgens diverse politieke partijen in de gemeente bij lange na niet genoeg. Ibiza heeft blijkbaar dus nu problemen met ratten in Ibiza stad, slangen die overal op het eiland voorkomen en dan ook nog verstopte waterzuiveringsinstallaties vanwege de vochtige wc-doekjes die al meerdere keren de zee zijn ingespoeld om daarna te rusten op de rotsen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Meestal is het en en maar door te beschuldigen lost je het probleem niet op.
  Met hygiëne , goed gesloten riolen, voorlichting en samenwerking kom uiteindelijk het verste en van de ratten afkomen lukt toch maar kunt het wel beperken.

 2. Hebben ze net de slangen opgeruimd, komt er een rattenplaag.
  Slangen eten ratten.

 3. Volgens mij is Ibiza al jaren “aan de ratten overgeleverd” sinds het eiland verworden is tot een drijvende extasy disco voor het allerlaagste allooi toeristen dat niets met natuur of schoonheid (al vinden ze zichzelf ongetwijfeld verblindend) heeft uit te staan.

 4. Dat is een zeer vervelende zaak en gezondheidbedreigend.
  Maar als er op Ibiza alleen maar gepartied wordt en men geen zorg draagt dat er een goede en regelmatige schoonmaak wordt gedaan, dan kan je wachten op dit soort toestanden. Het is niet alleen geld verdienen; personeel onderbetalen, geen schoonmaak, maar men zal ook zorg moeten dragen dat de boel er netjes en schoon uit ziet!
  Trouwens dit geldt ook voor de meesten dorpjes hier aan de Costa Blanca, waar veel terrassen nooit eens lekker met water worden schoongemaakt. Dat zou in principe iedere namiddag moeten gebeuren met de warmte hier. Aan het einde van de zomer blijven je schoenen vastplakken aan de viezigheid.

  1. Vraag me af wie die terassen zo vies maken…Costa Blanca… denk toch die toeristen. Valt me op dat het in de toeristen gebieden vaak viezer is dan daar waar voornamelijk Spanjaarden wonen. Maar ja het zal wel weer aan die vieze Spanjaarden liggen. In mijn stad worden elke nacht alle straten schoonb gemaakt en gespoten. Is er kraak helder. In mijn woonwijk twee tot drie ker per jaar de riolen tegen ratten behandeld (zie aan groene stippen op de riooldeksels). Ratten zijn een onderdeel van de natuur alleen overlast is een menselijk fenomeen.

   1. toeristen of gebruikers in het algemeen. Mij valt eerlijk gezegd altijd op dat als een spaanse familie aan een tafeltje is geweest er vel meer rotzooi is dan wanneer een familie uit een ander land er is geweest. Stoelen staan fout, tafles bezaait met rotzooi en op de grond van alles en nog wat. en dan nog niet te spreken van het geluidsoverlast van hard praten maar … dat is ook weer de charme van het wonen in Spanje haha.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken