Haai eet collega-vis in Aquarium Finisterrae Galicië

Haai eet collega-vis in Aquarium Finisterrae Galicië
Beeld: Gaston tijdens het geven van eten

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

A CORUÑA – De stierhaai (tiburón toro) Gastón van het Aquarium Finisterrae in A Coruña besloot dat hij honger had en heeft zijn hongerige maag gevuld met een 9 kilo wegende pagrus pagrus (pargo) vis die toevallig voorbij zwom. De schranspartij werd door aquarium medewerkers op video vastgelegd en gedeeld op internet.

Ondanks dat de vissen, waaronder dus ook haai Gastón, regelmatig gevoed worden om hen tevreden te houden, is het instinct van een dier nog steeds aanwezig. Dat liet de 120 kilo wegende Gastón wel weer zien met zijn aanval op de argeloos voorbij zwemmende pargo-vis die op het verkeerde moment in de buurt van de stierhaai was.

De bezoekers van het Aquarium Finisterrae in A Coruña kunnen elke maandag. woensdag en vrijdag om 11.30 uur in de Nautilus-zaal zien hoe de vissen, inclusief haai Gastón, van voedsel worden voorzien.

De enige personen die mochten aanschouwen hoe de 3 meter lange en 120 kilo wegende stierhaai de pargo-vis naar binnen werkte waren de medewerkers van het Aquarium Finisterrae die het hele gebeuren dan ook op onderstaande video vast hebben gelegd.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

2
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Frank

Dat is volgens mij geen stierhaai?

Wizza

Eenvoudige conclusie. Teveel dieren op een te kleine oppervlakte en dan vreten ze elkaar op. Dat gaat in Nederland ook met mensen gebeuren. Figuurlijk dan wel te verstaan.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.