Search
menu
Search

Veel commentaar vreemde kerststal gemeente Barcelona

Oeps ... foto ontbreekt!

Veel commentaar vreemde kerststal gemeente Barcelona

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De laatste jaren heeft Barcelona de eer om de gemeente te zijn met de vreemdste kerststallen van Spanje. Ook dit jaar heeft men volgens velen het weer voor elkaar gekregen een ‘belén’ of ‘pesebre’ te presenteren die er niet traditioneel uitziet. 

Op Twitter en andere sociale media regent het dan ook commentaren want de kerststal van Barcelona, deze donderdag geplaatst voor het gemeentehuis op het Plaça Sant Jaume, lijkt op een verzameling van kasten, kisten en andere huishoudelijke onderdelen. Velen vragen zich dan ook af of het om een ‘trastero’ (opslagruimte) gaat of een ‘punto limpio de muebles’ (milieupark voor meubels).

Sinds dat Ada Colau in 2015 burgemeester werd van Barcelona zijn de traditionele kerststallen in de Catalaanse hoofdstad niet meer wat ze geweest zijn. Baby Jezus, Maria, Jozef, de os, de ezel en de herders staan dit jaar opnieuw niet op traditionele wijze opgesteld op het gemeenteplein.

In 2015 plaatste men de kerststal in een kerstverhaal stijl met verschillende voorstellingen. In 2016 werd de kerststal (of iets dat daarop leek) in grote plastic bollen geplaatst. In 2017 stonden de hoofdrolspelers van de ‘belén’ op hoge palen. In 2018 stond er een lange tafel met stoelen en in 2019 heeft men de kerststal verpakt in een opslagruimte stijl.

We hoeven niet uit te leggen hoe de kerststal van Barcelona eruit ziet want je hoeft alleen maar naar de foto te kijken om erachter te komen dat alle traditionele onderdelen van de ‘belén’ te zien zijn maar in houten kisten die in een niet georganiseerde vorm zijn opgestapeld. Daarin zijn ook andere kerst elementen verwerkt zoals de kerstster, kerstboom, een gebraden kalkoen en de Catalaanse Caganer (poepend figuur).

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?