Veel commentaar vreemde kerststal gemeente Barcelona

Veel commentaar vreemde kerststal gemeente Barcelona
Beeld: La Vanguardia / Twitter

BARCELONA – De laatste jaren heeft Barcelona de eer om de gemeente te zijn met de vreemdste kerststallen van Spanje. Ook dit jaar heeft men volgens velen het weer voor elkaar gekregen een ‘belén’ of ‘pesebre’ te presenteren die er niet traditioneel uitziet. 

Op Twitter en andere sociale media regent het dan ook commentaren want de kerststal van Barcelona, deze donderdag geplaatst voor het gemeentehuis op het Plaça Sant Jaume, lijkt op een verzameling van kasten, kisten en andere huishoudelijke onderdelen. Velen vragen zich dan ook af of het om een ‘trastero’ (opslagruimte) gaat of een ‘punto limpio de muebles’ (milieupark voor meubels).

Sinds dat Ada Colau in 2015 burgemeester werd van Barcelona zijn de traditionele kerststallen in de Catalaanse hoofdstad niet meer wat ze geweest zijn. Baby Jezus, Maria, Jozef, de os, de ezel en de herders staan dit jaar opnieuw niet op traditionele wijze opgesteld op het gemeenteplein.

In 2015 plaatste men de kerststal in een kerstverhaal stijl met verschillende voorstellingen. In 2016 werd de kerststal (of iets dat daarop leek) in grote plastic bollen geplaatst. In 2017 stonden de hoofdrolspelers van de ‘belén’ op hoge palen. In 2018 stond er een lange tafel met stoelen en in 2019 heeft men de kerststal verpakt in een opslagruimte stijl.

We hoeven niet uit te leggen hoe de kerststal van Barcelona eruit ziet want je hoeft alleen maar naar de foto te kijken om erachter te komen dat alle traditionele onderdelen van de ‘belén’ te zien zijn maar in houten kisten die in een niet georganiseerde vorm zijn opgestapeld. Daarin zijn ook andere kerst elementen verwerkt zoals de kerstster, kerstboom, een gebraden kalkoen en de Catalaanse Caganer (poepend figuur).

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
10 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Wel origineel, lijkt wel een beetje op een grote letterbak.

Lijkt meer op een Franse brocante. Nu nog een roetveegpiet erbij en de estellada op een sokkel…. Barcelona is al jaren Barcelona niet meer 🙁

fantastisch mooi, goed uitgekleed uitgelicht afgedicht dat verre kerstgezicht.

Ik zie geen zwarte koning!

Mag niet meer. Hooguit nog een roetveeg koning.

Ik vind het ook wel leuk! Alleen was de stal wel iets knusser voor het kindeke!

Ik vind het heel vindingrijk. Nu eens geen stalletje met de eeuwige schaapjes en een ezel. Als mevrouw of meneer Anoniem hierboven het niets vindt, zegt dat iets over hem of haar. Heb je geen respect als je iets nieuws wilt? wat een onzin!

Ik houd wel van een burgemeester die een beetje out-of-the-box kan/wil denken…..

Als je al geen respect voor kerst op kunt brengen is het logisch dat voetbal helemaal respectloos wordt . Of zal voetbal het nieuwe geloof worden . Als je niet van voetbal houdt ben goddeloos

Ben het wel gedeeltelijk eens met u een van de weinige dingen van onze cultuur dat ze nog niet hebben afgenomen omdat de invoer het niet wil houd het dan in ere.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.