Veel commentaar vreemde kerststal gemeente Barcelona

Veel commentaar vreemde kerststal gemeente Barcelona
Beeld: La Vanguardia / Twitter

BARCELONA – De laatste jaren heeft Barcelona de eer om de gemeente te zijn met de vreemdste kerststallen van Spanje. Ook dit jaar heeft men volgens velen het weer voor elkaar gekregen een ‘belén’ of ‘pesebre’ te presenteren die er niet traditioneel uitziet. 

Op Twitter en andere sociale media regent het dan ook commentaren want de kerststal van Barcelona, deze donderdag geplaatst voor het gemeentehuis op het Plaça Sant Jaume, lijkt op een verzameling van kasten, kisten en andere huishoudelijke onderdelen. Velen vragen zich dan ook af of het om een ‘trastero’ (opslagruimte) gaat of een ‘punto limpio de muebles’ (milieupark voor meubels).

Sinds dat Ada Colau in 2015 burgemeester werd van Barcelona zijn de traditionele kerststallen in de Catalaanse hoofdstad niet meer wat ze geweest zijn. Baby Jezus, Maria, Jozef, de os, de ezel en de herders staan dit jaar opnieuw niet op traditionele wijze opgesteld op het gemeenteplein.

In 2015 plaatste men de kerststal in een kerstverhaal stijl met verschillende voorstellingen. In 2016 werd de kerststal (of iets dat daarop leek) in grote plastic bollen geplaatst. In 2017 stonden de hoofdrolspelers van de ‘belén’ op hoge palen. In 2018 stond er een lange tafel met stoelen en in 2019 heeft men de kerststal verpakt in een opslagruimte stijl.

We hoeven niet uit te leggen hoe de kerststal van Barcelona eruit ziet want je hoeft alleen maar naar de foto te kijken om erachter te komen dat alle traditionele onderdelen van de ‘belén’ te zien zijn maar in houten kisten die in een niet georganiseerde vorm zijn opgestapeld. Daarin zijn ook andere kerst elementen verwerkt zoals de kerstster, kerstboom, een gebraden kalkoen en de Catalaanse Caganer (poepend figuur).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

10
Reageer op dit artikel

8 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
mar

Wel origineel, lijkt wel een beetje op een grote letterbak.

Don Esteban

Lijkt meer op een Franse brocante. Nu nog een roetveegpiet erbij en de estellada op een sokkel…. Barcelona is al jaren Barcelona niet meer 🙁

flip

fantastisch mooi, goed uitgekleed uitgelicht afgedicht dat verre kerstgezicht.

martin-anoniem

Ik zie geen zwarte koning!

Anoniem

Mag niet meer. Hooguit nog een roetveeg koning.

arda_34@hotmail.com

Ik vind het ook wel leuk! Alleen was de stal wel iets knusser voor het kindeke!

barbara

Ik vind het heel vindingrijk. Nu eens geen stalletje met de eeuwige schaapjes en een ezel. Als mevrouw of meneer Anoniem hierboven het niets vindt, zegt dat iets over hem of haar. Heb je geen respect als je iets nieuws wilt? wat een onzin!

Lola

Ik houd wel van een burgemeester die een beetje out-of-the-box kan/wil denken…..

Anoniem

Als je al geen respect voor kerst op kunt brengen is het logisch dat voetbal helemaal respectloos wordt . Of zal voetbal het nieuwe geloof worden . Als je niet van voetbal houdt ben goddeloos

Eddy

Ben het wel gedeeltelijk eens met u een van de weinige dingen van onze cultuur dat ze nog niet hebben afgenomen omdat de invoer het niet wil houd het dan in ere.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.