skip to Main Content
Veel commentaar vreemde kerststal gemeente Barcelona
La Vanguardia / Twitter

Veel commentaar vreemde kerststal gemeente Barcelona

BARCELONA – De laatste jaren heeft Barcelona de eer om de gemeente te zijn met de vreemdste kerststallen van Spanje. Ook dit jaar heeft men volgens velen het weer voor elkaar gekregen een ‘belén’ of ‘pesebre’ te presenteren die er niet traditioneel uitziet. 

Op Twitter en andere sociale media regent het dan ook commentaren want de kerststal van Barcelona, deze donderdag geplaatst voor het gemeentehuis op het Plaça Sant Jaume, lijkt op een verzameling van kasten, kisten en andere huishoudelijke onderdelen. Velen vragen zich dan ook af of het om een ‘trastero’ (opslagruimte) gaat of een ‘punto limpio de muebles’ (milieupark voor meubels).

Sinds dat Ada Colau in 2015 burgemeester werd van Barcelona zijn de traditionele kerststallen in de Catalaanse hoofdstad niet meer wat ze geweest zijn. Baby Jezus, Maria, Jozef, de os, de ezel en de herders staan dit jaar opnieuw niet op traditionele wijze opgesteld op het gemeenteplein.

In 2015 plaatste men de kerststal in een kerstverhaal stijl met verschillende voorstellingen. In 2016 werd de kerststal (of iets dat daarop leek) in grote plastic bollen geplaatst. In 2017 stonden de hoofdrolspelers van de ‘belén’ op hoge palen. In 2018 stond er een lange tafel met stoelen en in 2019 heeft men de kerststal verpakt in een opslagruimte stijl.

We hoeven niet uit te leggen hoe de kerststal van Barcelona eruit ziet want je hoeft alleen maar naar de foto te kijken om erachter te komen dat alle traditionele onderdelen van de ‘belén’ te zien zijn maar in houten kisten die in een niet georganiseerde vorm zijn opgestapeld. Daarin zijn ook andere kerst elementen verwerkt zoals de kerstster, kerstboom, een gebraden kalkoen en de Catalaanse Caganer (poepend figuur).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
  1. Lijkt meer op een Franse brocante. Nu nog een roetveegpiet erbij en de estellada op een sokkel…. Barcelona is al jaren Barcelona niet meer 🙁

  2. Ik vind het heel vindingrijk. Nu eens geen stalletje met de eeuwige schaapjes en een ezel. Als mevrouw of meneer Anoniem hierboven het niets vindt, zegt dat iets over hem of haar. Heb je geen respect als je iets nieuws wilt? wat een onzin!

  3. Als je al geen respect voor kerst op kunt brengen is het logisch dat voetbal helemaal respectloos wordt . Of zal voetbal het nieuwe geloof worden . Als je niet van voetbal houdt ben goddeloos

    1. Ben het wel gedeeltelijk eens met u een van de weinige dingen van onze cultuur dat ze nog niet hebben afgenomen omdat de invoer het niet wil houd het dan in ere.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken