menu

Welke modellen en waar worden de meeste auto’s gestolen in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Welke modellen en waar worden de meeste auto’s gestolen in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens recente gegevens van de overkoepelende verzekeringsorganisatie worden er jaarlijks in Spanje 135.000 personenwagens gestolen. Maar waar worden de meeste auto’s gestolen en wat zijn de meest geliefde modellen en merken bij de autodieven.

Spanje staat wat betreft autodiefstallen op een derde plaats binnen de Europese Unie met jaarlijks zo’n 135.000 gestolen personenwagens. Volgens de UNESPA (vereniging van verzekeringsagenten) heeft 63% van de verzekerde automobilisten een verzekering tegen diefstal. Dat wil zeggen dat 19,7 miljoen eigenaren van auto’s voor diefstal verzekerd zijn.

Volgens de gegevens is het aantal autodiefstallen in Spanje aanzienlijk gedaald van de 227.000 in 2010 naar 135.000 in 2018. Het overgrote merendeel van de gestolen voertuigen betreft personenwagens (turismos) met 88% gevolgd door bestelbussen (furgonetas) met 9,3%.

Merken

Het meest geliefde merk bij autodieven is SEAT gevolgd door Volkswagen, BMW, Citroën en Renault. Gekeken naar de modellen staat de SEAT Ibiza bovenaan de lijst gevolgd door de SEAT León, de VW Golf, BMW Serie 3, Citroën Xsara, Ford Focus, Peugeot 206, Renault Megane, Citroën C3 en de Opel Astra. 

Waar

Op de onderstaande kaart van Spanje is te zien waar de meeste kans is op diefstal van een auto. Die kans is het grootste in Zuid Spanje, te weten in de provincie Cádiz en Sevilla gevolgd door de Canarische Eilanden in de provincie Las Palmas. Ook de provincie Málaga is bekend terrein bij autodieven net zoals Almería, Murcia, Huelva, Barcelona, Madrid en Pontevedra.