Paniek om omicron-variant maar nog geen gevallen gemeld in Spanje

Paniek om omicron-variant maar nog geen gevallen gemeld in Spanje
Beeld: Canva

Paniek om omicron-variant maar nog geen gevallen gemeld in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Er is paniek in de wereld vanwege de nieuwe, gevaarlijke en besmettelijke variant van het coronavirus waar waarschijnlijk de huidige vaccins van Pfizer. Moderna, AstraZeneca en Janssen niet tegen beschermen. Daarom neemt Europa en de wereld maatregelen om het ‘gevaar’ uit Zuid-Afrika en andere Afrikaanse landen te weren. Want niemand zit te wachten op een nieuwe agressieve corona-variant rond de drukke kerstdagen. Terwijl er in Europa al circa 20 besmettingen zijn gemeld, heeft Spanje nog geen omicron-besmettingen.

In slechts enkele dagen tijd nadat de omicron-variant afgelopen dinsdag werd ontdekt, is er paniek in de wereld en Europa en nemen alle landen extra maatregelen om vluchten en reizigers uit Afrikaanse landen te weren vanwege de nieuwe corona-variant omicron. Of dat nu terecht is of niet en of al deze maatregelen gaan helpen is nog maar de vraag maar feit is dat men niet zit te wachten op een mutatie die agressiever en besmettelijker lijkt te zijn.

Terwijl men in Spanje nog geen enkele omicron-besmetting gemeld heeft, werd op zondag in Nederland bevestigd dat daar 13 personen besmet zijn met de Afrikaanse-variant van het coronavirus. Nederland volgde op België waar een besmette vrouw werd gemeld, de eerste omicron-besmetting binnen de Europese Unie. Maar ondertussen zijn er ook besmettingen gemeld in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Tsjechië en Denemarken. Dat omicron ook gaat voorkomen in Spanje is praktisch zeker.

Spanje heeft al aangegeven vanaf dinsdag alle vluchten uit Zuid-Afrika en Botswana te gaan annuleren terwijl alle reizigers afkomstig uit Hoog Risico landen, te weten Botswana, Swaziland, Lesotho, Mozambique, Namibië, Zuid-Afrika en Zimbabwe, ook als ze gevaccineerd zijn een negatieve PCR-test uitslag van maximaal 72 uur moeten laten zien bij aankomst in Spanje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.