menu: rubrieken, zoeken & meer

Spaanse kerstlekkernij turrón verkopen stijgen met 5 procent

Spaanse kerstlekkernij turrón verkopen stijgen met 5 procent
Beeld: 123rf

Spaanse kerstlekkernij turrón verkopen stijgen met 5 procent

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De turrón-producenten verwachten deze kerstperiode 5% meer turrón te verkopen in en buiten Spanje. Met name de export van turrón is enorm gestegen maar ook de verkopen binnen Spanje zelf zijn nu al gestegen, aldus de Consejo Regulador de Jijona.

Turrón is wellicht de bekendste kerstlekkernij in Spanje. Als je rond de kersttijd wel eens in Spanje bent geweest of daar woont kom je er namelijk niet omheen. Simpel gezien kan men zeggen dat er van deze variant van de Spaanse noga twee versies zijn, te weten de harde versie en de zachte versie. Deze zijn dan in allerlei vormen, maten en smaken te vinden maar in principe komen ze op hetzelfde neer, ze bestaan uit amandelen. 

Het zijn de Consejo Regulador de Jijona en Turrón de Alicante waar 24 turrón-producenten bij aangesloten zijn, die spreken over een stijging van 5% in verkopen in binnen- en buitenland. Een groot deel van de turrón komt uit het dorp Xixona waar 20 miljoen turróns gemaakt worden met Denominación de Origen Propia, ofwel een beschermde oorsprongsbenaming.