skip to Main Content

ETA wellicht bereid tot afzweren geweld, aldus Arnaldo Otegi

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SAN SEBASTIAN – (Redactie) De Baskische terreurbeweging ETA is bereid het geweld op te geven en via een vreedzame strategie te werken aan de vorming van een onafhankelijke Baskische staat. Dat heeft Arnaldo Otegi, de leider van de politieke vleugel van de ETA, gezegd in een interview met de zakenkrant The Wall Street Journal.

Het dinsdag gepubliceerde interview komt op een moment dat in Spanje druk wordt gespeculeerd over een verklaring die de ETA mogelijk binnenkort uitgeeft. Daarin zou de afscheidingsbeweging bekendmaken dat ze de wapens voorgoed neerlegt.

In het interview met The Wall Street Journal stelde Otegi dat door “komende ontwikkelingen” de druk zal toenemen op de Spaanse regering om door onderhandelingen een eind te maken aan het conflict over de status van het Baskenland.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend