skip to Main Content

Ontsnapte Belgische gevangene gearresteerd in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Interpol

MADRID – (Redactie) In Madrid is een man gevat die in augustus 2006 uit de gevangenis van Verviers ontsnapte. Het gaat om de 27-jarige Bachir Darkaoui uit Brussel. Eind vorige week werd hij in Madrid opgepakt en België heeft onmiddellijk om zijn uitlevering gevraagd.

Bachir Darkaoui ontsnapte op maandag 21 augustus 2006 samen met zijn celgenoot uit de gevangenis van Verviers, met behulp van een ladder van touwen en lakens. Beide gedetineerden organiseerden alles zelf en kregen voor hun ontsnapping geen hulp van buitenaf. De celgenoot van Bachir, die bij de ontsnapping gewond raakte, kon diezelfde dag nog terug worden opgepakt. Het dossier wordt behandeld door het parket van Verviers.

De arrestatie is het resultaat van onderzoek door Fast, het Fugitive active Search team van de Belgische federale politie. In augustus 2009 had de federale politie het opsporingsbericht van Bachir Darkaoui, die op de most wanted lijst figureert van Interpol, geactualiseerd. Darkaoui zat een celstraf uit wegens drugshandel en inbraken met geweld.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend