skip to Main Content

Spanjaarden drinken met Kerst en jaarwisseling 36 miljoen flessen Cava

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Europa Press

MADRID – (Redactie) Volgens de wijn- en Cavaverkopers in Spanje, zullen de Spanjaarden dit jaar met Kerstmis en Oud op Nieuws zo’n 36 miljoen flessen Cava drinken. 2010 is een goed jaar voor de Cava verkoop aangezien er tot nu toe 10% meer van dit bubbelende drankje verkocht is dan gedurende 2009. Rond deze feestdagen wordt 39% van alle Cava verkopen genoteerd, al was dit enkele jaren geleden nog 50%.

Buiten Spanje is Duitsland de grootste afnemer met 22 miljoen flessen Cava per jaar, dit jaar 20% meer dan het jaar daarvoor. Groot Brittannië komt volgens de exporteurs op de tweede plaats met zo’n 19 miljoen flessen Cava per jaar gevolgd door België met 14 miljoen flessen Cava op jaarbasis. De Verenigde Staten op de vierde plaats als het om landen gaat waar veel Cava wordt gedronken. Japan wordt echter steeds belangrijker voor de Spaanse producenten aangezien de verkopen in dat land met 23,5% zijn gestegen tot 4,1 miljoen flessen bubbeltjeswijn dit jaar. Men verwacht ook in China goede zaken te kunnen doen in de toekomst.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend