skip to Main Content
Best Hotels verplaatst sociale zetel van Salou naar Benalmádena

Best Hotels verplaatst sociale zetel van Salou naar Benalmádena

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SALOU – Op zich is het slechts een papier kwestie maar het Catalaanse hotelbedrijf Best Hotels heeft deze week haar sociale zetel van de kustplaats Salou aan de Costa Dorada naar de kustplaats Benalmádena in de provincie Málaga verplaatst. Dat is een hele verschuiving aangezien het om een Catalaanse bedrijf gaat met alleen aan de Costa Dorada al 13 hotels maar over de hele wereld 32 hotels. Aan de Costa Dorada liggen de hotels in Salou en Cambrils.

Best Hotels heeft in Salou en Cambrils aan de Costa Dorada 13 hotels waaronder Oasis Park, Best Los Angeles en Best San Diego, Best Cap Salou, Best Negresco, Best Sol d’Or, Best Maritim en Best Cambrils. Dat de Catalaanse hotelketen het niet eens is met het idee van de separatisten om van Catalonië een eigen Republiek te maken liet de hotelketen al merken door op het hoogtepunt van de Catalonië crisis in oktober honderden agenten van de Policía Nacional huisvesting te bieden in drie hotels, te weten Best Negresco, Best Sol d’Or en Best Cap Salou.

Best Hotels schaart zich dus in het rijtje van vluchtende bedrijven uit Catalonië waardoor dit aantal al tegen de 3.200 aan grenst. Best Hotels is echter wel een redelijk bekend bedrijf bij veel Nederlandse en Belgische toeristen die de Costa Brava en Costa del Sol bezoeken omdat ze wellicht ooit in een van de hotels op vakantie zijn geweest.

Het vreemde is dat de directeur van deze hotelketen David Batalla ook de voorzitter is van de vereniging voor hoteleigenaren aan de Costa Dorada Federación Empresarial de Hostelería y Turismo de la Provincia de Tarragona (FEHT). Naast Best Hotels heeft ook het bedrijf Fitocom de provincie Tarragona op papier verlaten en de sociale zetel verplaatst, in dit geval naar de deelstaat Aragón.

Afgelopen dinsdag vertrokken er weer 25 bedrijven uit Catalonië en het lijkt erop dat er, na de parlementaire (maar niet in aantallen stemmen) winst van de separatistische partijen de gemoedsrust bij de bedrijven in Catalonië nog niet is teruggekomen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. Niemand. Kennelijk zijn ze zo dom dat de boodschap nog niet overgekomen is. Eerst dus nog verder afzinken die hap. Of een afscheiding van Tabarnia. Hoe dan ook, eerst nog harder aanpakken. Want kennelijk valt het muntje niet, waarbij ik moet aantekenen, dat het oneerlijke kiesstelsel hier ook een rol speelt. Immers 52% heeft tegen onafhankelijkheid gestemd.

  1. Helaas Rob, de boodschap is niet overgekomen.
   Puigdemond stond feest te vieren en te verkondigen dat ze hadden gewonnen, waar die dat vandaan haalt? En de percentages liggen denk ik nog wel iets anders. 52% tegen, houdt niet automatisch in dat de andere 48% dan maar voor is.
   Daar gaan ze klakkeloos van uit, maar er zijn ook mensen die op de partijen hebben gestemd die voor onafhankelijkheid zijn, of beter gezegd, waren, die helemaal niet van Spanje af willen. Ze stemmen op die partijen omdat ze kennelijk andere zaken in verkiezingsprogramma´s zien die ze aanspreekt.
   En als laatste is het zo dat bij geen enkele verkiezing er 100% stemt, was dat wel zo, dan kan het maar zo zijn dat het 60-40 was geweest. Of nog hoger, waarbij de 60 in dit geval betrekking heeft op de partijen die GEEN afscheiding willen.

   Uiteindelijk heeft het, het werk om de regio weer op te bouwen niet makkelijker gemaakt, maar als de mensen die onafhankelijkheid nu eens uit de kop zetten en gewoon aan het werk gaan in het belang van de bevolking, dan komen ze nog eens ergens. Om te beginnen de hele oude garde vervangen voor nieuwe leiders. Mensen die het wel het beste voor de bevolking willen en niet alleen maar de eigen zakken willen vullen.
   Inderdaad Jaap, een sterke leider of leiders is wat er nodig is, de oude garde aan beide kanten heeft hopeloos gefaald.

 2. Ben benieuwd wie er nu het initiatief gaat nemen om Catalonië uit het slop te trekken en wanneer. Deze toestand kan niet al te lang meer zo voortmodderen zonder economische consequenties. Waar blijft de sterke leid(st)er!?

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken