skip to Main Content
Verkeersdienst Guardia Civil krijgt 291 nieuwe BMW motoren

Verkeersdienst Guardia Civil krijgt 291 nieuwe BMW motoren

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De politieagenten van de Guardia Civil die normaal gesproken op motoren voor de veiligheid zorgen op de Spaanse wegen zullen dat binnenkort doen op nieuwe modellen. De Guardia Civil de Tráfico heeft 291 eenheden ontvangen van de nieuwe BMW R 1200 RT die de oude BMW R 850 RT vervangen. Een van de meest opvallende kenmerken zijn de gele reflecterende kleuren die volgens Europese maatstaven verplicht op politievoertuigen aanwezig dienen te zijn.

Het Duitse BMW Motorrad, eigendom van BMW, heeft deze week 291 nieuwe motoren van het model BMW R 1200 RT aan de politie afdeling Tráfico van de Guardia Civil overhandigd. Deze bijna 300 motoren zijn besteld door de Dirección General de Tráfico om de oude motoren te vervangen en de veiligheid van de agenten die op de Spaanse wegen patrouilleren te verbeteren.

De nieuwe BMW motoren hebben de typische groene witte Guardia Civil kleuren maar dit keer zijn er ook lichtgevende gele kleuren die voldoen aan de eisen van de Europese Unie in verband met politievoertuigen.

De nieuwe BMW R 1200 RT komt als vervanging van de oude BMW R 850 RT en kost 19.650 euro per stuk. De nieuwe motor is 2.222 mm lang en 983 mm breed en een gewicht van 274 kilo met een maximale capaciteit van 495 kilo (inclusief chauffeur dus). De cilinderinhoud is 1.170 cc met het maximale vermogen van 125 pk bij 7.750 tpm. Het gebruikt een hydraulische schijf met dubbele schijf voorrem van 320 mm diameter. De achterrem is een monodisc en heeft een diameter van 276 mm. Er zijn zes versnellingen.

Het heeft verschillende optionele elementen, zoals de opstartassistent, de elektronische afstelling van de ESA-vering ( Electronic Suspension Adjustment ), de assistent om van versnelling te wisselen (voor meer comfort en dynamiek bij het schakelen) of het gebruik van LED voor de daglicht.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken