skip to Main Content
Vliegvelden Spanje hebben vanaf nu gratis onbeperkt, snel en reclameloos wifi

Vliegvelden Spanje hebben vanaf nu gratis onbeperkt, snel en reclameloos wifi

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Alle 46 vliegvelden die onder beheer staan van de Spaanse vliegveld beheerder Aena hebben vanaf nu (opnieuw) gratis wifi. In principe hadden de vliegvelden dat al maar was dit beperkt tot 30 minuten, met reclame en langzame snelheden waardoor het bekijken en/of downloaden van video’s niet mogelijk was tenzij men voor meer service betaalde. Vanaf nu gaat dat veranderen en is er onbeperkt gratis wifi zonder reclames, extra snel, met de mogelijkheid video’s te bekijken en downloaden en als je eenmaal ingelogd bent geldig gedurende 12 maanden op elk willekeurig Aena vliegveld in Spanje.

Tot nu toe hadden de 46 vliegvelden en twee heliporten op het Spaanse vasteland en de Balearen en Canarische Eilanden gratis wifi internet gedurende 30 minuten maar met een lage snelheid. Er was een mogelijkheid voor wifi zonder reclame en hogere snelheden gedurende onbeperkte tijd maar dat kostte vijf euro per dag. Dat systeem werd in 2015 op alle vliegvelden van Aena gelanceerd maar later bleek dat de provider Eurona er een zooitje van had gemaakt en er meer klachten en onderbrekingen waren dan tevreden mensen en goed internet.

Uiteindelijk heeft Aene besloten zelf maar het wifi netwerk te gaan aanleggen op de 46 vliegvelden die onder hun beheer staan en heeft men 24,5 miljoen euro geïnvesteerd in het nieuwe gratis wifi systeem. De gebruikers van het gratis wifi kunnen zich op drie manieren registreren om daarna gedurende 12 maanden elke keer gratis en zonder problemen het wifi gebruiken.

Men kan zich aanmelden via de sociale media LinkedIn en Facebook of via de website van Aena en de Aena Club Cliente of de speciale smartphone app van Aena. Het is totaal gratis en het wifi functioneert zonder vervelende reclames, met hoge snelheden en zonder limieten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Maakt dat iets uit?
   Men biedt gewoon via de provider waar de luchthaven op is aangesloten, de optie voor toegang door bezoekers. Deze extra optie is beschikbaar op de meeste moderne routers, maar deze verbinding is soms beveiligd met WEP, een zwak encryptie protocol en lang niet zo veilig als bijvoorbeeld WPA2 . Maar meestal is er zelfs helemaal geen encryptie protocol, waardoor snoopers zeer gemakkelijk berichten kunnen onderscheppen en lezen. Vandaar dus het advies om geen vertrouwelijke informatie te versturen.

 1. Men moet zich echter wel bewust zijn dat dit soort openbare WIFI netwerken uitermate slecht beveiligd zijn. Dus géén vertrouwelijke informatie versturen per e-mail, géén on-line aankopen en al helemaal géén Internetbankieren gebruiken op dergelijke netwerken, tenzij je gebruik maakt van een VPN-cliënt.

  1. Dat zei ik hier al, maar mijn berichten worden gewist, het is niet veilig.

   1. Hoe kom je er nu weer bij dat je berichten gewist worden Leo. Altijd dat wijzende vingertje wat nergens op slaat. Wij wissen slechts zelden berichten en alleen als er op de persoon gespeeld wordt, beledigend zijn of er gescholden wordt. Reacties met daarin links verwerkt naar andere websites worden automatisch in de wacht gezet en moetwn handmatig goedgekeurd worden. Wij zitten niet 24 uur achter het beeldscherm dus soms duurt dat langer. Sterker nog, deze reactie wordtgeschreven op het vliegveld van barcelona met een perfecte wifi verbinding.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken