Search
menu
Search

Jacht geopend op jager die vos voor dood mishandeld in Spanje (UPDATE)

Oeps ... foto ontbreekt!

Jacht geopend op jager die vos voor dood mishandeld in Spanje (UPDATE)

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Dierenactivisten, anti-jacht verenigingen en de Spaanse Partij voor de Dieren hebben nu zelf de jacht geopend op de jager die op een video te zien is en bruut een vos mishandeld, slaat, schopt en de lucht in gooit voordat deze logischerwijze op gruwelijke wijze om het leven komt.

UPDATE: De Seprona dienst van de Guardia Civil heeft in de provincie Huesca de verdachte van de mishandeling van de vos gelokaliseerd. Een inwoner van de stad Huesca herkende de jager en belde de politie. Het gaat om een 35-jarige man die al eerder door de politie is opgepakt voor soortgelijke handelingen. In dit geval kan de man een boete krijgen (maar geen gevangenisstraf) voor dierenmishandeling met dood tot gevolg (delito contra la fauna).

Op de onderstaande schokkende video is te zien hoe een jager een vos heeft geraakt met een schot uit zijn geweer. De vos heeft zichzelf uit angst verstopt tussen de struiken maar wordt toch gevonden waarna de vos door de jager door de lucht wordt gegooid en verder weg op een weiland terecht komt.

De vos leeft nog maar is gewond en probeert logischerwijze van de “sportieve” jager weg te komen. Helaas is de corpulente jager sneller en slaagt deze erin om niet alleen de vos met zijn geweer te slaan en de vos nogmaals de lucht in te gooien maar om met zijn stoere schoenen op de nek van de vos te gaan staan, net zolang tot deze overlijdt.

De video werd geplaatst op sociale media en werd al snel door dierenactivisten en geschokte mensen gedeeld met de vraag of iemand deze jager kent. Daarom is nu de jacht op deze jager zelf geopend. Dit heeft namelijk niets met “sport” of “behoud van natuur” te maken maar met bruut geweld en de jager dient gestraft te worden, aldus veel mensen op internet.

Naast dierenactivisten die uiteraard tegen de jacht zijn, zijn er ook veel jagers die reageren op deze gruwelijke beelden en ook zeggen dat ze het hier niet mee eens zijn. Wat op de video te zien is heeft volgens hen niets te maken met de jacht in Spanje.

[su_highlight background=”#cde2e5″]ONDERSTAANDE VIDEO KAN SCHOKKENDE BEELDEN BEVATTEN! [/su_highlight]

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?