skip to Main Content
Jacht geopend op jager die vos voor dood mishandeld in Spanje (UPDATE)
Twitter

Jacht geopend op jager die vos voor dood mishandeld in Spanje (UPDATE)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Dierenactivisten, anti-jacht verenigingen en de Spaanse Partij voor de Dieren hebben nu zelf de jacht geopend op de jager die op een video te zien is en bruut een vos mishandeld, slaat, schopt en de lucht in gooit voordat deze logischerwijze op gruwelijke wijze om het leven komt.

UPDATE: De Seprona dienst van de Guardia Civil heeft in de provincie Huesca de verdachte van de mishandeling van de vos gelokaliseerd. Een inwoner van de stad Huesca herkende de jager en belde de politie. Het gaat om een 35-jarige man die al eerder door de politie is opgepakt voor soortgelijke handelingen. In dit geval kan de man een boete krijgen (maar geen gevangenisstraf) voor dierenmishandeling met dood tot gevolg (delito contra la fauna).

Op de onderstaande schokkende video is te zien hoe een jager een vos heeft geraakt met een schot uit zijn geweer. De vos heeft zichzelf uit angst verstopt tussen de struiken maar wordt toch gevonden waarna de vos door de jager door de lucht wordt gegooid en verder weg op een weiland terecht komt.

De vos leeft nog maar is gewond en probeert logischerwijze van de “sportieve” jager weg te komen. Helaas is de corpulente jager sneller en slaagt deze erin om niet alleen de vos met zijn geweer te slaan en de vos nogmaals de lucht in te gooien maar om met zijn stoere schoenen op de nek van de vos te gaan staan, net zolang tot deze overlijdt.

De video werd geplaatst op sociale media en werd al snel door dierenactivisten en geschokte mensen gedeeld met de vraag of iemand deze jager kent. Daarom is nu de jacht op deze jager zelf geopend. Dit heeft namelijk niets met “sport” of “behoud van natuur” te maken maar met bruut geweld en de jager dient gestraft te worden, aldus veel mensen op internet.

Naast dierenactivisten die uiteraard tegen de jacht zijn, zijn er ook veel jagers die reageren op deze gruwelijke beelden en ook zeggen dat ze het hier niet mee eens zijn. Wat op de video te zien is heeft volgens hen niets te maken met de jacht in Spanje.

[su_highlight background=”#cde2e5″]ONDERSTAANDE VIDEO KAN SCHOKKENDE BEELDEN BEVATTEN! [/su_highlight]

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 50 reacties
  1. Moraal ridders……… zeg dat wel maar wat voor moraal heb je als je mensen handen wil afhakken met een paar man in elkaar wil rossen, wil afmaken etc. etc.
   En dat allemaal voor 1 vos !! zo’n vos die bij mij al 3 x 5 kippen heeft doodgebeten in 1 jaar tijd

 1. “”Hypocrisie of huichelarij is het voorwenden van geloof, gevoelens, moraal of deugden zonder daar volledig achter te staan of de daaraan verbonden normen en waarden zelf in praktijk te brengen, in het bijzonder bij het bekritiseren van anderen.”
  “Het gif voor ratten zijn middelen die de stolling van het bloed tegengaan. Iedere keer als de rat van het rattengif eet wordt de bloedstolling minder. Het gevolg hiervan is dat de ratten sterven aan inwendige bloedingen. Dit kan 3 tot 14 dagen duren totdat de rat voldoende heeft binnengekregen.”
  Conclusie: al wie omwille van het veroorzaakte dierenleed de handelswijze van deze sadistische idioot (terecht) veroordeelt maar anderzijds het gebruik van rattengif goedkeurt is een hypocriet.
  Véél hypocrieten hier, denk ik.

  1. Geweldig antwoord miel. Zoals Schnauzer al zegt Moraal ridders die volgens mij zelf geen enkele moraal hebben want als je mensen handen wil afhakken vergiftigen, doodknuppelen etc. ben je gespeend van iedere vorm van moraal.

  2. Een diertje, hier in het voorbeeld de rat, sterft door ons toedoen door het leggen van rattenvergif… ze sterven door inwendige bloedingen…. dat is niet zichtbaar voor de buitenwereld… en dus wordt het ‘goedgekeurd’. De beestjes moeten ook erg veel lijden op dat moment. Ik denk dat dit te weinig geweten is.

 2. Niet naar de video durven kijken, want dan doe ik ’s nachts geen oog dicht.
  Voor mij is het simpel, zijn handen afhakken, hem wat in de lucht gooien, tegen bomen gooien zodat hij bezwijkt aan zijn verwondingen.

 3. Een geldboete is hier niet van toepassing enkel minimum 6jaar cel en dan nog zeker vergunning afnemen en levenslang verbod

 4. Wat bezielen deze mannen die werkelijk een zware straffen moeten krijgen
  Deze man moeten ze oppakken dierenbeul
  Ook nooit meer mogen jagen en een boete moeten betalen
  Dat geldt voor alle dierenbeulen in spanje
  Het moet nou eens hard aangepakt moeten worden

 5. Wat een dierenbeul! Tranen in mijn ogen bij het zien van zijn mishandeling. Mensonwaardig. Wat moet die kerel gefrustreerd zijn
  Afpakken zijn jachtakte en een flinke bekeuring is het minste wat hier past.

  1. heb je daar vriendjes voor nodig als je zo flink ben als je doet voorkomen doe je het alleen of hou je mond want jouw uitlating is CRIMINEEL en A_SOCIAAL
   Maar nogmaals anoniem flink doen is makkelijk

   1. Beste René, geef ons je werkelijke naam, telefoonnummer en
    e-mailadres zodat we weten dat je niet anoniem wilt zijn.

    1. Jacob Jacob wat een naïeve man ben jij maar aangezien ik geen zin hen in stalking van idioten zoals jij zou ik je adviseren om mij jou adres te geven of mijn email adres MET JE MOTIVATIE erbij aan de redactie te vragen.

     1. Beste René, gezien jouw reactie en jouw kennis van de Nederlandse taal; “ hen” en “jou” en aangebrachte hoofdletters, lijk je mij aardig gefrustreerd
      en niet waardig voor elke discussie hoe dan ook. Get a life en geef een eerlijke respons over het artikel.

     2. Klopt Roberto
      Als sinds 1975 en doe het grofwild beheer op een Engels landgoed wat door goed beheer een fantastische gezonde wildstand heeft.
      Ik schaam mij hier niet voor en ga mij ook niet hiervoor verstoppen.
      wild en natuurbeheer is een prachtige bezigheid

 6. Hopelijk wordt dat onmens snel gevonden en zeer zwaar gestraft. Geen jager waardig.
  Ben ziek bij het zien van dergelijke beelden.

 7. Geen woorden voor, barbaars. Helaas zijn veel jagers niet in staat een dier humaan te laten sterven door onkunde, In dit filmpje is het niet alleen gebrek aan deskundigheid, maar ontbreekt elke vorm van respect voor een levend wezen.
  In mijn buurt wordt ook veel gejaagd en weet zeker dat ze geen idee hebben waarop ze soms schieten, laat staan waar ze een dier moeten raken. Triest.

 8. Ik blijf het zeggen. Jagers is uitschot. Dit is niet een enkel geval, maar dit is een geval wat toevallig naar buiten is gekomen. Het wordt dringend tijd om alle jacht te stoppen.

  1. Wat een laffe hond zeg , zo’n lief beestje en machtenloos .
   Zou graag met die hond een uurtje alleen willen zijn en al zijn licht uit zijn longen willen slaan .
   Hoop dat ze hem snel vinden en hem de zelfde behandeling geven als hij bij die vos deed .

   Gr john

 9. Ben zelf jager maar vind desalniettemin dat deze eikel:
  1- levenslang zijn jachtakte afpakken
  2- zijn wapen verkopen en de opbrengst naar de dierenbescherming
  3 – flinke geldboete
  4- Een behoorlijke periode achter slot en grendel
  Gelukkig hebben we in Nederland de KNJV die als dit soort gedragingen bij hen gemeld worden de politie adviseert om deze mensen geen akte meer te verlenen.
  Maar mag ook een keer mee met mij op jacht kan per ongeluk hij een schot hagel in zijn kont krijgen.

  1. Helemaal mee eens René. Zelf ook jager en secretaris van een WBE.
   Deze zou bij ons direct geroyeerd worden en zijn jachtakte zou in Nederland worden ingetrokken.

   1. Helemaal met Leo eens maar krijg het wel een beetje benauwd bij de zielige berichtjes van mensen die deze stakker kapot willen maken het licht uit zijn longen willen slaan denk trouwens dat het “de lucht uit zijn longen” of “het licht uit zijn ogen” moet zijn, dood willen kloppen etc. maar beseffen deze mensen wel dat deze uitspraken getuigen van een moordlustige criminele inborst, ik vind dit heel beangstigend maar lekker anoniem stoer doen is makkelijk.
    Maar ga eens in je uppie een jachtdag van deze slechte spaanse jagers verstoren kijken of jullie dan nog zo’n grote mond hebben.
    Lagen is in spanje net als in nederland een grondwettelijk recht doodkloppen en dergelijke niet
    Praat gefundeerd in discussies en niet dit soort overloos gelul.

    1. Sorry René ik lees grondrecht!! Maar bij rechten gelden ook plichten!! Maar daar hoor ik je niet over. Dierenbeulen behoren zwaar gestraft te worden. Maar daar zijn rechters niet capabel in. Daarom is deze wereld zo VERKLOOT.
     Harder.aanpakken alle asoos op.welk gebied dan ook. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Gelukkig nieuwjaar!!!!!

     1. Met grondwettelijk recht bedoel ik dat jagen geen illegale bezigheid is en dat we legale jagers en illegale stropers niet moeten verwarren.
      Helemaal mee eens dat we alle aso’s harder moeten aanpakken zowel dit soort dierenbeulen maar ook kindermisbruikers, drugshandelaren(zijn ook potentiële moordenaars) etc maar wel op een wettelijke manier we moeten hier geen Philippijnse toestanden gaan krijgen.
      En ik verbaas mij dan ook enorm over mensen die liever kreten slaken zoals een mens doden, handen afhakken ,tegen bomen gooien, met een paar “vriendjes”even de persoon in kwestie willen mishandelen, en die dat normaal gaan vinden en als ik dat alles afweeg tegenover een “overigens walgelijke daad” tegenover een dier, ben ik bang dat we langzamerhand helemaal van het pad afraken.
      Buiten alle proporties deze kreten.
      Ik ga dan ook alleen nog maar op gefundeerde reacties antwoorden.!!

     2. Vergeet even te reageren op je opmerking over rechten en plichten
      “iedere jager heeft volgens de gedragscode en die is ook wettelijk vastgelegd de “zorgplicht” voor het in zijn jachtgebied bevindende wild”
      Dit kan eventueel ook inhouden dat als vossen een te grote predatiedruk op het wild uitoefenen er gereguleerd moet worden op een wettige en weidelijke manier.
      Ook moet hij de weidelijkheidsregels in acht nemen , doet hij dit niet is er maar 1 oplossing -Jachtakte afpakken en nooit meer jagen-, in Nederland verliest een jager zijn jachtakte al bij het overschrijden van de Max. snelheid met meer als 50 km. Of rijden onder invloed.
      Een ieder die wil gaan jagen in Nederland, moet de cursus jachtopleiding volgen en het door de overheid opgelegde jacht examen met goed gevolg afleggen en dit is geen lichte cursus en een zeer pittig examen

  2. Haha, de knjv, die is enkel goed in afstand nemen bij misstanden. Maar ach jagers houden elkaar de handen boven het hoofd, de haat jegens vossen is zo enorm groot, echt intens. Als je een tijdje meekijkt op diverse forums dan schrik je nogal van de uitlatingen van jagers over predatoren, het is intens triest dat het lot in handen ligt van zulke figuren.

  1. Aan die man zijn gezicht te zien is het een hele gemene agresieve man . Die meneer die er bij hoort maar die je niet ziet is net zo gemeen .
   Ik ken veel jagers in Nederland die mishandelen de dieren niet daar wordt op gelet een schot moet voldoende zijn anders ben je geen goede jager en word je akte in beslag genomen

 10. “ stoere vent” Ik hoop dat ze hem pakken en zwaar straffen, daarnaast hoop ik dat deze lulhannes, zonder ook maar met enig gevoel, geen kinderen heeft welke van hem zijn “normen en waarden” hebben overgenomen.

  1. Inderdaad een absolute local klojo die thuis hoort in een Cuckoo’s Nest.
   Hopelijk wordt hij hard door de justitie aangepakt inklusief afgifte van al zijn schiettuig.

 11. Wat een super schort. Hoop dat hij zeer snel op dezelfde manier aan zijn eind komt. Zou graag willen weten waar dit stuk ongedierte woont. Al is het alleen maar de plaats.
  Filmpje maar niet gekeken. Tekst was al gruwelijk genoeg.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken