skip to Main Content
Lokale feestdagen in Valencia, Alicante en Castellón 2019
Pixabay

Lokale feestdagen in Valencia, Alicante en Castellón 2019

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Naast de landelijke en autonome feestdagen hebben provinciale hoofdsteden ook lokale feestdagen. Voor 2019 zijn deze provinciale feestdagen recent door de Conselleria de Economie in Valencia goedgekeurd. Het gaat in dit geval dus alleen om de feesten in de drie provincies in de Comunidad Valenciana.

De inwoners van de drie provinciale hoofdsteden, te weten Castellón (de la Plana), Valencia en Alicante, hebben elk twee aparte lokale feestdagen die recent zijn goedgekeurd.

In het geval van Valencia gaat het om 22 januari (San Vicente Mártir) en 29 april (San Vicente Ferrer) wat lokale feestdagen zijn in de stad Valencia.

In het geval van Alicante gaat het om 2 mei (Santa Faz) en 25 juni (de dag na San Juan op 24 juni) wat lokale feestdagen zijn in de stad Alicante.

In het geval van Castellón de la Plana gaat het om 25 maart (La Magdalena) en 29 juni (San Pedro) wat lokale feestdagen zijn in de stad Castellón de la Plana.

Nationale feestdagen

Naast de lokale feestdagen die hierboven vermeld staan hebben de inwoners van de Comunidad Valencia ook te maken met de nationale feestdagen die (op enkele dagen na) in het hele land gelden.

Voor 2019 zijn dit de volgende dagen: 1 januari, 19 en 22 (Lunes de Pascua) april, 1 mei, 24 juni (San Juan), 15 augustus, 12 oktober, 1 november, 6 en 25 december.

Autonome feestdag Valencia

Op 9 oktober wordt er in de hele deelstaat Comunidad Valenciana feest gevierd op de Día de la Comunidad Valenciana. Op deze datum staat de hele regio stil bij het feit dat op 9 oktober 1238 Koning Jaime I de stad Valencia heroverde op de Moorse bezetters waarna vele jaren later in 1304-1305 het Reino de Valencia werd opgericht.

Uiteraard zijn er nog meer feesten in de Valencia regio maar niet alle lokale feesten hebben officiële vrije dagen. Een van de belangrijkste feesten die vermeld moet worden zijn de Fallas die in 2019 tussen vrijdag 15 en dinsdag 19 maart plaatsvinden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by