Herinnering: Vanaf 29 december verplichte PCR-test om Nederland binnen te komen

Herinnering: Vanaf 29 december verplichte PCR-test om Nederland binnen te komen
Beeld: Freepik (aangepast)
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het Nederlandse kabinet heeft op woensdag 23 december bekend gemaakt dat alle reizigers die vanuit een risicoland met het vliegtuig, bus of trein naar Nederland reizen verplicht een negatieve PCR-test uitslag moeten laten zien die maximaal 72 uur voor aankomst in Nederland afgenomen moet zijn. Dat geldt voor alle risicolanden waaronder dus ook Spanje. Dit is een herinneringsoproep.

De Nederlandse minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge heeft op woensdag 23 december bekend gemaakt dat er vanaf dinsdag 29 december 2020 om 00.01 uur een negatieve PCR-test-eis zal gelden om Nederland binnen te mogen komen. 

Deze PCR-test-eis geldt voor alle reizigers, dus buitenlanders en Nederlanders, die uit een risicoland naar Nederland reizen met het vliegtuig, met de bus of met de trein. 

Aangezien voor Nederland praktisch de hele wereld een risicoland is (reisadvies oranje of rood) geldt dit dus voor alle vliegtuig-, bus- en treinpassagiers en dus ook voor de reizigers die vanuit Spanje naar Nederland reizen. Dit geldt NIET voor reizigers die met eigen vervoer zoals auto, motor of camper reizen.

De PCR-test moet maximaal 72 uur voor aankomst in Nederland afgenomen zijn en moet logischerwijze een negatief resultaat hebben. De negatieve testuitslag moet in het Engels, Duits, Frans, Spaans of Nederlands zijn en moet bepaalde informatie bevatten en geldt voor reizigers vanaf 13 jaar. MEER INFORMATIE (Rijksoverheid.nl).

LEESTIP: Waar kun je in Spanje een PCR-test laten afnemen

Daarnaast krijgen alle reizigers opnieuw het aanvullende en dringende advies (dus geen verplichting) om na thuiskomst ook 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Reizigers die op de plaats van vertrek geen negatief PCR-test resultaat kunnen laten zien mogen niet aan boord van het vliegtuig. Na aankomst in Nederland zullen de reizigers nogmaals gecontroleerd worden en vinden er op het vliegveld op basis van steekproeven screenings plaats.

In principe doet Nederland dus nu precies hetzelfde als Spanje waar sinds 23 november al een PCR-test-eis geldt. In Spanje mag je het land binnenkomen met een negatieve PCR-test of een TMA-test.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Meer recente artikelen:

  • Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
  • Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
  • Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden.
  • Dit artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.