Horeca om 18 uur en winkels om 20 uur dicht op Mallorca

Horeca om 18 uur en winkels om 20 uur dicht op Mallorca
Beeld: 123rf (aangepast)

Horeca om 18 uur en winkels om 20 uur dicht op Mallorca

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De regionale overheid van de Balearen eilanden heeft nieuwe corona-maatregelen genomen die op dinsdag in zullen gaan. Het gaat met name om het eiland Mallorca waar de bars en restaurants vanaf dinsdag 29 december om 18 uur dicht moeten. Dat wil zeggen, de terrassen moeten opgeruimd worden want in het interieur mocht al sinds 17 december niemand meer zijn. Winkels moeten om 20 uur sluiten en de avondklok blijft gehandhaafd op 22 uur, ook met Oud op Nieuw.

De regionale overheid van de Balearen eilanden heeft vlak voor het einde van het corona-jaar 2020 nieuwe maatregelen aangekondigd. Vanaf dinsdag 29 december moeten alle bars en restaurants op het eiland Mallorca al om 18 uur dicht. 

Dat gold tot nu toe alleen voor de weekenden terwijl de horeca door de week om 22 uur mocht sluiten maar vanaf dinsdag geldt de sluiting om 18 uur en dus voor elke dag. Het is nog wel toegestaan om tot 22 uur open te blijven voor take away maaltijden terwijl dat in het weekend 00 uur is.

Naast de sluiting van de terrassen van de bars en restaurants om 18 uur moeten ook de winkels om 20 uur sluiten. Dat geldt niet voor essentiële winkels zoals supermarkten maar wel voor niet-essentiële winkels en de winkelcentra. In de weekenden en op feestdagen moeten de winkels de hele dag gesloten zijn op Mallorca.

Deze nieuwe maatregelen gelden alleen voor het Balearen eiland Mallorca dat al sinds 17 december in niveau 4 is beland vanwege het aantal besmettingsgevallen. Het eiland Formentera gaat naar niveau 3, net zoals Menorca dat al in niveau 3 zat terwijl het eiland Ibiza zich nog in niveau 2 bevindt. Op 11 januari 2021 wordt de situatie opnieuw geëvalueerd en eventueel aangepast.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.