skip to Main Content
Stichting Aap wil pension voor afgedankte circusdieren openen nabij Alicante

Stichting Aap wil pension voor afgedankte circusdieren openen nabij Alicante

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

aapMADRID – Stichting Aap is veel meer dan alleen maar opvangcentrum voor apen en is met recent verkregen geld van de Nationale Postcode Loterij van plan om een pension voor afgedankte circusdieren te openen in Spanje. Zo wil de stichting een verblijf creëren waar de circusdieren van hun laatste jaren kunnen genieten van de rust, natuur en zon.

Vanaf september is het gebruik van wilde dieren verboden in Nederland en er zijn steeds meer landen die een verbod op het gebruik van dieren in de vermaaksindustrie uitspreken. In Spanje deed de regio Catalonië dat ook al. Maar waar moeten de leeuwen, tijgers, olifanten en andere circusdieren dan naartoe als hun werk erop zit. Stichting Aap wil deze dieren een nieuw relaxed tehuis geven onder de Spaanse zon.

Stichting Aap is van oudsher bezig met de opvang van apen maar de stichting doet veel meer. Zo heeft men de afgelopen jaren al 123 leeuwen en tijgers opgevangen die afkomstig waren van failliet gegane circussen of dierentuinen. Bij gebrek aan eigen opvangruimte werden deze dieren ergens anders opgevangen maar binnenkort mogen zij verhuizen naar een nieuw onderkomen. In de plaats Villena, zo´n vijftig kilometer van de plaats Alicante, verrijst een groot verblijf voor katachtigen wat in april in gebruik genomen zal worden.

Het eerste van de drie gebouwen zal begin april dit jaar openen waarna met de recent gekregen 1,4 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij hard gewerkt kan worden aan gebouwen 2 en 3 om de tijgers en leeuwen op te vangen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken